Ülkemizde Üretimi Başlayan ve Çoğunlukla Güneş Enerjisi ve Rüzgar Enerjisi alanında kullanılan Jel akü Fiyatları Kaliteye ve Markaya göre değişkenlik göstermektedir. Diğer akülere göre Pahalı olmasının sebepleri ise Jel Akü'lerin farklı özelliklerinin bulunmasıdır. Bu yazımızda Sizlere Jel akü Fiyatları, Jel Akü Özellikleri ve diğer akü gruplarından Farklarını konu alacağız.

Jel Akü Fiyatları

Jel Akü fiyatları Markaya, Kaliteye ve Döngü süresine göre değişkenlik göstermektedir. Jel aküler Deep Cycle Özelliği sayesinde Tamamen Boşaldığında bile Şarj girişi olduğu sürece kendisini doldurabilir. Bu özelliği diğer akü gruplarından Jel Aküleri ayıran en önemli özelliktir. Ülkemizde kullanılan jel akülere baktığımızda fiyatlarının da değişkenlik gösterdiğini görebiliriz. Bazı Üreticiler akülerinin Tamamen jel akü olduğunu söylüyor ancak Test edildiğinde Akünün Sulu Akü olduğunu, yada %70 Jel olduğunu görebiliyoruz. Bazı Jel akülerin ise Tamamen jel olduğu, içeriğinde kullanılan Kimyasal Bileşimin dozajının tam olması ile birlikte uzun süreli kullanılabilmektedir. Buda ülkemizde Jel Akü fiyatlarını Belirlemektedir. Ortalama olarak 100 Amper Jel Akü Fiyatları 600 İla - 1100 Türk Lirası arasında olduğunu söyleyebiliriz. Amper değeri yükseldikçe Jel akü fiyatları da artış göstermektedir.

Jel Akü Özellikleri

Jel Akü Özellikleri diğer akülere göre kendini ayıran en önemli farklılıklardır. Jel akü özellikleri arasında en önemlisi Deep Cycle Özelliğidir. Yani Tamamen Boşalabilir ve Tekrar Tamamen dolabilir. Bu özelliği ile Jel aküler Uzun ömürlü akülerdir. Herhangi bir Bakım gerektirmez Sadece 2 Yılda 1 İçeriğine Özel Jel sıvısı Eklenmesi Tavsiye edilmektedir. Sulu tip akülerde Kapasitenin %50 si kullanılırken Jel akülerde Kapasitenin %80 'ni Kullanılabilir. Özellikle Enerji Depolama alanlarında gereksinimi fazlasıyla duyulan Jel aküler Dayanıklı ve Uzun ömürlü Akülerdir.

Jel Akü Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Piyasada satılan Jel aküler markasına, kalitesine ve içeriğinde kullanılan kimyasallara göre fiyatlarında da değişiklik göstermektedir. Jel akü Alırken Dikkat etmemiz gereken en önemli Nokta Akünün Tamamen Jel Akü olup olmadığını öğrenmektir. Tamamen Jel akü ise 2. Dikkat etmemiz gereken konu ise Markası ve internette olan kullanıcı yorumlarıdır. Çoğu Jel akü Kullanılmaya başlanıldıktan sonra arıza vermektedir. Ancak Piyasada Fiyatı Pahalı gibi gözükse de çok kaliteli olan Jel akülerde Bulunmaktadır. Gunesdukkan.com Sitemiz üzerinden Jel Aküleri inceleyebilir ve Seçim yapabilirsiniz.

Jel Akü Kullanım Alanları Nelerdir 

Jel Aküler Enerji Depolama alanlarında çoğunlukla kullanılmaktadır. Jel akü üzerinden Güç Kaynakları şeklinde de kullanılabilir. Aşağıdaki Listede Jel akülerin Kullanım alanlarını Sizlerle Paylaşacağız.

  • Güneş Enerjisi Sistemleri
  • Rüzgar Enerjisi Sistemleri
  • Güç Kaynakları
  • Tekneler
  • Karavanlar
  • Golf Araçları
  • Yer Temizleme Makineleri
  • Yenilenebilir Enerji Sistemleri
  • Telekomünikasyon Sistemleri
  • Tekerlekli Sandalyeler
  • Mobil Dükkanlar
  • Manuel Transpaletler

Burada Yaygın olarak Kullanımı artan Güneş enerjisi ve Rüzgar Enerjisi Alanıdır. Bu alanda Ülkemizde Son Yıllarda Kullanımı gittikçe İvmeli bir şekilde artmaya devam etmektedir.

Jel Akü Seçiminde En Doğru Adres- GunesDukkan.com

Jel Akü alırken GunesDukkan.com sitemize göz atmadan ürünleri satın almayınız. Ülkemizde Kaliteli Jel Akülerin Satışını gerçekleştiren firmamız tarafından Professionel Destek alabilirsiniz. Detaylı Bilgi almak için: 03129880388 Nolu müşteri hizmetlerimizden bize ulaşabilirsiniz.