Güneş Paneli
CW Enerji 440Wp 144PM M6 HC-MB Güneş Paneli
CW Enerji 450Wp 144PMB M6 HC-MB Güneş Paneli
CW Enerji 455 w Watt 144PM M6 Half Cut Güneş Paneli Solar Panel Monokristal
Suneng 100 w Watt 36 Perc Monokristal Güneş Paneli Solar Panel
Suneng 110 w Watt 36 Polikristal Güneş Paneli Solar Panel Poli
Suneng 110 w Watt 36PM Half Cut Multibusbar Güneş Paneli Solar Panel Mono
Suneng 135 W Watt Monokristal Güneş Paneli Solar Panel Mono
Suneng 200 w Watt 36 Perc Monokristal Güneş Paneli Solar Panel
Suneng 50 w Watt 36PM Half Cut Multibusbar Güneş Paneli Solar Panel Mono
Suneng 60 w Watt 36PM Half Cut Multibusbar Güneş Paneli Solar Panel Mono
Taşınabilir Katlanabilir Monokristal Güneş Paneli 220Wp + Şarj Cihazı + Kablolar
Taşınabilir Katlanabilir Monokristal Güneş Paneli 330Wp + Şarj Cihazı + Kablolar
TommaTech 100 w Watt 36 Polikristal Güneş Paneli Solar Panel Poli
TommaTech 110 w Watt 36PM M6 Half Cut Multibusbar Güneş Paneli Solar Panel Monokristal
TommaTech 460 w Watt 144PM M6 Half Cut Multibusbar Çatı Kiremidi Güneş Paneli
TommaTech 60 w Watt 36PM M6 Half Cut Multibusbar Güneş Paneli Solar Panel
Güneş paneli, güneş enerjisi panelleri, çeşitleri ve güçleri yukarıdadır. Işığı elektrik enerjisine çeviren güneş paneli 10 yıl üretici, 25 yıl elektrik üretim garantilidir. Ürünlerimiz TUV, CE, ISO gibi belge ve sertifikasyonları sahiptir. Sitemizden satın aldığınız güneş paneli ürünleri sizlere kargo aracılığı ile kutulu ve muhafazalı şekilde gönderilmektedir. Satmış olduğumuz tüm ürünlerde garanti mevcuttur. Kredi kartı veya nakit/havale şeklinde satın alabilirsiniz.
Güneş paneli sistemleri, yenilenebilir enerji kaynaklarının içerisinde en popüler olanıdır. Son yıllarda dünyada ve ülkemizde hayatımıza girerek elektrik üretimini bağımsız ve ücretsiz olarak yapmamızı sağlamaktadır.
Güneş Paneli Hakkında Teknik Destek veya Bilgi
Güneş paneli hakkında detaylı bilgi ve teknik destek hizmetini ücretsiz alabilirsiniz. Dilerseniz 03129880388 müşteri hizmetleri veya whatsapp hattı üzerinden 7/24 destek alabilirsiniz.
Güneş Panelini Nasıl Satın Alırım? Teslimat Süresi Ne Kadar Sürer?
İhtiyacınıza uygun ürünü belirledikten sonra artık güneş panelini nasıl satın alırım? teslimat süresi ne kadar sürer? bu gibi sorular aklınıza gelecektir. Seçtiğiniz ürünü doğrudan sepete ekleyin. Sepete Giderek kredi kartı veya eft-havale ödemesi ile satın alın. Ürünü satın aldıktan sonra bilgileriniz sistemimize otomatik olarak düşer. Yetkili arkadaşlarımız aldığınız panelin paketlemesini ve kutulamasını sağlayarak kargoya hazır hale getirilir. Ürünün adınıza düzenlenen faturasından sonra ürün kargoya verilir. Türkiye içi teslimatlarda teslimat süresi yaklaşık 1 ile 3 gün sürmektedir.
Güneş Paneli Kalite ve Garanti Süresi
Sıkça sorulan sorular arasında yer alan hangi güneş paneli daha kaliteli ? garanti süresi ne kadar? bu gibi sorular aklınızı kurcalıyor olabilir. Standart olarak güneş panelleri 25 yıl elektrik üretim garantilidir. Tabi ki bunu tüm fabrikalar, üreticiler ve satıcılar vermektedir. Dikkat etmeniz gereken nokta ise panel markası, üreticisi ve firmanın 25 yıl boyunca faaliyet gösteriyor olmasıdır. Üretici markaları araştırmanız güneş paneli kalite ve garanti süresine güvenmeniz için en doğru olanıdır. Güneş Dükkan olarak en kaliteli güneş panelini tüketici ile buluşturmayı hedefliyoruz. Hatta fabrikadan halka en uygun fiyata satma çabası içerisindeyiz. Güneş Dükkan üzerinden ürünleri güvenle satın alabilir ve dilediğiniz anda test raporlarını talep edebilirsiniz.
Güneş Paneli Seçerken İhtiyacımıza En Uygun Olanını Nasıl Seçeriz?
İhtiyacımıza uygun güneş panelini seçerken önce alacağımız ürünü hangi uygulamada kullanacağız? Bu uygulamanın kurulacağı yerdeki güneşlenme potansiyeli nasıl? Bunları net bir şekilde belirlememiz gerekiyor. Güneş paneli seçerken ihtiyacımıza uygun olanı bulmak ise artık çok kolay. Kullanacağınız elektrikli aletlerin toplamı ne kadar tüketim yapıyor belirlemeliyiz. Çıkan sonuçta toplamını bölgenizdeki günlük güneşlenme potansiyeline bölmeniz gerekiyor. Örneğin tükettiğimiz cihazların günlük toplamı 10.000Watt olsun. Bu durumda bölgenizdeki günlük güneşlenme potansiyelini 4 saat ise 10000/4 = 2500W olarak sonuç çıkmaktadır. Sonrasında güneş paneli seçerken ihtiyacımıza uygun olan paneli hesabını yapmalıyız. Örnek: 2500W / Panel gücü(Watt) = Panel Adeti olarak bulabilirsiniz.
Şimdi güneş enerjisi paneli çeşitlerinde hangisini seçmelisiniz ona karar verelim. Günlük tüketiminiz 5000 watt altında kalıyor ise half cut multi busbar 230 watt güneş panelini seçebiliriz. Tüketiminizin 5000 watt ve üzeri olduğunu düşünelim. Bu durumda ya 330W perc monokristal güneş paneli yada 455 watt multi busbar half cut paneli seçmeniz gerekir. Karadeniz veya daha az güneşlenen bir bölgesinde kullanım yapılacak ise full black panellerden almanızı öneririm. Güneşlenme gücünüzü arttırır ve panelinizden daha fazla verim alarak kullanmanızı sağlar. Güneş Panelini seçerken ihtiyacınıza uygun olanı seçerken destek almak isterseniz bizi arayın. Müşteri Hizmetleri; 03129880388
Güneş Paneli Fiyatları
Güneş paneli fiyatlarının belirlenmesinde önemli rol oynayan bazı olaylar yaşadık. Dünya'da son yıllarda gerçekleşen Covid 19 salgını, küresel anlamda yaşanan emtia problemlerini arttırdı. Deniz taşımacılığında yaşanan gecikmelerden dolayı diğer sektörlerde olduğu gibi güneş enerjisi sektörünüde ciddi bir darbe vurdu. Hammaddelerdeki fiyat artışından dolayı 2022 yılında güneş paneli fiyatlarında ciddi bir artış görüyoruz. Tabi ki başka etkenlerde fiyatı etkiliyor. Örneğin ülkemizde yaşanan elektrik fiyatlarındaki artışlar, yaşanan iklim değişiklikleri ve hava kirliliğide etkili.
Bunun dışında ise güneş enerjisi yatırımı yapan firmalara verilen teşvikler ve destekler güneş paneli fiyatlarının artmasını sağladı. Sebebi ise güneş enerjisi paneline olan talebin artması oldu. Panel fabrikaları şuanda üretim hatlarının neredeyse tamamını doldurmuş durumda. İthal edilen ürünlere uygulanan anti damping vergileride 2022 yılında güneş paneli fiyatlarında ciddi artışlar sağladı. Gelişen teknoloji ile birlikte solar panel ihtiyacınız var ise bir an önce almanızı tavsiye ediyoruz
Bu konuda baştan net bir rakam hiç bir biçimde verilemez. Güneş enerji paneli fiyatlarını belirleyen çok değişik faktörler yer alır. Öncelikli olarak güneş enerji paneli üreticisi olan markanın fiyat politikası gelir. Akabinde güneş enerji panelinin türü gelir. Bu bağlamda eski nesil ve yeni nesil çok değişik güneş panelleri vardır. Fiyatlar da buna istinaden değişir. Yine güneş enerji panelinin doğrudan firmadan alınması ile aracı kurumdan alınması arasında fiyat farkları yer alır. Yine ithal bir ürün olması durumunda da fiyatlar değişir.
Güneş Paneli Çeşitleri
Gelişen teknoloji, yeni kurulan endüstri 4. fabrikalar ve arge merkezleri güneş paneli çeşitlerinde gelişmelere sebep oldu. Polikristal güneş paneli ve mono kristal güneş paneli çeşitleri dışında mono hücrelerden üretilen yeni paneller geldi. Half cut multi busbar güneş paneli hayatımıza ve kullanım alanlarımıza girmeye başladı. Burada yeni üretilen panellerin diğer panellere göre verimliliği daha yüksektir. Gölgede, güneş buluta girdiğinde üretim yapmaya devam ediyorlar. Metrekare hesaplamalar yapıldığında multi busbar güneş paneli çeşitleri daha yüksek güçte elektrik üretimi yapıyor. Uzun ömürlü oluşuda tabiki dikkatlerden kaçmıyor.
Güneş Paneli çeşitleri, Polikristal güneş paneli, esnek güneş paneli ve monokristal güneş paneli olarak 3 çeşide ayrılır. Ülkemizde yaygın olarak monokristal güneş panelleri kullanılmaktadır.
Monokristal Güneş Paneli
Monokristal güneş paneli tek tür kristal parçacıklarının bir araya getirilmesi yoluyla oluşturulan panel çeşididir. En çok tercih edilen panel türüdür. En yüksek verimlilikte olduğu kabul edilen monokristal güneş paneli bu verimliliği %18 ile %22 arasında gerçekleşir. 2022 yılı itibarı ile ülkemizde monokristal güneş paneli olarak hizmetinize 545 watt olanı önerdik. İçeriğinde kullanılan hücrelerin verimleri yaklaşık %22 civarlarını bulmuştur.
Polikristal Güneş Paneli
Polikristal güneş paneli çok kristalli yapıdadır. Yani bu tür paneller farklı kristal parçacıklarının bir araya getirilmesiyle oluşturulmuşlardır. Bu özellikleri sebebiyle monokristal güneş panelleri kadar verimli değillerdir. Polikristal güneş panelinin farklı açılardan gelen ışıkları daha iyi değerlendirebilme gibi bir üstünlükleri vardır. Bu da onların bu verim kayıplarını büyük oranda telafi etmeleri sonucunu doğurmaktadır ki tercih ana nedenleri de budur. Bu nedenle aynı zamanda dünyada en çok tercih edilen solar panellerdir. Güneş paneli denilen cihazların her iki türünün de kaynağı hem yurt içi ve hem de yurt dışıdır.
Güneş Enerji Paneli ve Güneş Enerjisi Paneli Fiyatları
Güneş enerji paneli ve güneş enerjisi paneli fiyatları için sayfalar dolusu şeyler yazılabilir. En başında güneş enerjisi panelinin ne olduğunu ifade etmek gerekir. Güneş enerjisi paneli, yenilebilir enerji sistemlerinin en temel bileşenlerindendir. Kısaca GES adı verilen güneş enerjisi sistemlerinin en temel olan majör parçasıdır. Güneş enerjisi sistemlerinin kurulabilmesi için güneş enerji paneli mutlaka olmalıdır. Aksi halde sistemin çalışması ve var olabilmesi mümkün değildir. Güneş enerji panelinde yaygın olarak kullanılan monokristal panellerdir. Yüksek verimli güneş enerjisi panelidir . 2022 yılında güneş enerjisi panelinde en yüksek güç olarak 655 Watt panelleri görmeye başlayacağız.
Güneş enerjisi paneli fiyatları konusu son derece geniş kapsamlı olan bir olgudur. Burada çok değişik rakamlar vardır. Fiyatlar noktasında olan en temel parametrelerden bir tanesi güneş enerjisi panelinin gücüdür. Bir diğer fiyatları değiştiren unsur güneş enerjisi panelinin türüdür. Yerli yada ithal olması da güneş enerjisi panelinin fiyatlarını değiştiren temel unsurlar arasında yer alır. Yine üreticisi olan firmanın fiyat politikası rakamları değiştirir. Sonuçta her üretici firmanın kendince bir fiyat politikası vardır. Satıldığı yer de rakamları etkiler. Şunu da son olarak ifade etmek gerekir ki güneş enerjisi panelinde kapasite yükseldikce fiyatı da doğru orantılı artar.
Güneş Paneli ile Elektrik Üretebilmem İçin Gerekli Diğer Ürünler Nelerdir?
Bağımsız olarak güneş paneli ile elektrik üretebilmek için gerekli ürünleri doğru şekilde satın almanız gerekir. Aldığınız solar ürünleri uyumlu şekilde kurmanız gerekmektedir. Almış olduğunuz güneş paneli ile elektrik üretmek aslında sanıldığı kadar zor değildir.
Güneş paneli tek başına sadece doğru akım elektrik enerjisi üretir. Diğer ürün desteği ile üretilen elektriği evimizde, işyerimizde veya dilediğimiz yerde kullanabiliriz. Güneş paneli ile sadece DC pompa çalıştırabiliriz. Farklı cihazları çalıştırmak için şarj kontrol cihazı, solar jel akü, solar inverter, solar pompa sürücüsü gibi ürünler eklemeliyiz. Elektrik üretimini kolay yapabilmeniz için aşağıdak paketlere göz atabilirsiniz.
- Hazır güneş enerjisi paketleri,
- On grid paketler (Çatı solar Paketleri),
- Güneş enerjisi ile tarımsal sulama paketleri.
Güneş enerjisi ile elektrik üretmeniz için bu paketler size yeterli olacaktır. Herhangi bir elektrik bilginiz olmasa bile hangi elektrikli aletleri çalıştıracağınızı görürsünüz. Ne kadar güneş enerjisi paneli ihtiyacınızın olduğunuda ayrıca görmeniz mümkün. Güneş paneli ile dilediğimiz güçte elektrik üretebiliriz. Kurulum bittiğinde anında kullanım sağlayabiliriz. Solar jel aküler sayesinde üretilen enerjiyi depolayarak geceleri kullanabiliriz.
Şimdi sizlere diğer gerekli ürünleri sırasıyla maddeler halinde açıklayacağım;
1. Solar konnektör seti; Bu ürün güneş panelinin arkasında bulunan kablolarından Doğru akım elektrik enerjisi çıkışını almanız gerekir.
2. Solar Kablolar; Konnektör bağlantısı ile birlikte solar kablo en önemli ürünlerden bir tanesidir. Normal kablo kullanmaya kalkarsanız verimliliğiniz düşer ve yıllar sonrasında güneş ışığına maruz kalarak eskime yapar. Solar kablolar uzun ömürlü olarak üretilen elektriği cihazlara iletmenizi sağlar.
3. Şarj Kontrol cihazı; Solar regulatörler üretilen doğru akım elektrik enerjisini düzenler. Akülere depolamanızı veya inverter üzerinden alternatif akıma çevirmenizi sağlar. Bu ürünü seçerken mutlaka panel gücüne göre almanız gerekir.
4. İnverter; Güneş enerjisi panelinin üretmiş olduğu doğru akım enerjiyi, alternatif akım'a çevirir. Yani kısaca günlük hayatta kullandığımız elektrikli cihazları çalıştırmanız için inverter mutlaka gereklidir. İnverter seçimi yapmadan önce mutlaka kullanacağınız cihazların ne kadar elektrik tükettiğini öğrenin.
5. Solar Jel Aküler; Üretilen elektriği depolamanızı ve muhafaza etmenizi sağlar. inverter üzerinden kullanmanıza yardımcı olur.
6. Solar montaj sistemleri; bu ürünü alırken ve seçerken mutlaka standartlara uygun olanı alın. Güneş paneline zarar vermeden kurulumu tamamladığından emin olun.
Güneş Paneli Kurulumu Nasıl Yapılır? Gerekli Malzemeler Nelerdir?
Satın almış olduğunuz güneş paneli sisteminin kurulumu nasıl yapılır;
Öncelikle almış olduğunuz güneş panelini hangi alana kuracaksınız bunu belirleyin. Bu bir kiremit çatı'da olabilir veya zemin üzeri toprağa kuracağınız bir sistemde olabilir. Bunun sebebi ise kuracağınız alana göre gerekli olan montaj sistemini hazır etmeniz olacaktır. Güneş paneli kurulumu yaparken önce panelin montaj sistemini doğru şekilde sabitleyin. Güneş paneli kurulumuna geçmeden önce aşağıdaki adımları sizlere yapılması gereken olarak sıralıyorum.
1. Güneş paneli kurulumu için gerekli alanı belirlemelisiniz.
2. Belirlemiş olduğunuz alana göre montaj sistemi parçalarını almanız gerekiyor. Eğer bilmiyorsanız sitemizden solar montaj sistemlerine göz atabilirsiniz.
3. Almış olduğumuz montaj sistemi parçalarını doğru ve sağlam bir şekilde kuracağınız alana montaj ediniz.
4. Montajını yapmış olduğunuz konstruksiyon sisteminin üzerine gelin. Güneş enerjisi panelini düz veya yatay şekilde yerleştirin.
5. Aluminyum kenar ve orta kelepçeleri raylara oturtun. Solar panelin kenarındaki çerçevesinden bağlayın ve alyan(Anahtar) ile yeterince sıkılayın.
6. Şimdi kablolarını sisteminizin voltaj aralığına göre paralel veya seri bağlamanız gerekiyor.
7. Güneş paneli kurulumunun bitmesi için konnektörleri bağlayın. Şimdi şarj cihazı veya invertere gidecek güneş enerjisi kablolarını bağlayın.
8. Elektrik üretimi çevirmeniz için gerekli olan inverter veya şarj cihazına bağladıktan sonra artık işleminiz tamamdır.
Yukarıdaki adımları sırası ile tamamladıysanız artık güneş paneli sisteminiz elektrik üretimine hazır hale gelmiştir. Lütfen bu uygulamaları yaparken gerekli olan iş güvenliğini aldığınızdan emin olun. Güle güle kullanmanız dileğiyle.
Güneş Paneli Sistemi
Güneş paneli sistemi nedir? sorusunun yanıtını vermek gerekirse o noktada şu bilgiler en anlaşılır bir biçimde verilebilir. Güneş paneli sistemi güneş enerjisinden elektrik üretimine yarar. Birbiri ile bağlantılı ve uyumlu olan parçaların bir araya gelmesi ile oluşan sistemlerdir. Güneş paneli sistemi ile istenen yerde istenen miktarda elektrik üretilebilir. Dünyada diğer enerji rezervleri tükenmektedir. Güneşin az bile olsa olduğu her yerde güneş enerji paneli sistemleri kurularak elektrik üretilmektedir. Böylece enerji kartellerine olan bağımlılık da azalmaktadır.
Güneş Paneli Elektrik Üretimi
Güneş paneli elektrik üretimi6nden bahsedelim. Güneşten gelen ışınlar güneş panelleri tarafından soğutulur sonrasında bu çok özel panel tarafından elektriğe dönüştürülür.
Bunun akabinde kablolar aracılığı ile üretilen elektrik invertöre gönderilir.
Burada üretilen elektrik doğru akıma dönüştürülür.
Bunun akabinde üretilen elektrik solar akülerde depolanır ve gereksinim duyulan her an kullanılır.
Güneş Paneli Nedir ?
Güneş paneli, Yenilenebilir enerji kaynaklarının içerisinde en popüler ve en kullanışlı olanıdır. Dünyada ve ülkemizde hayatımıza hızla girerek elektrik üretimini bağımsız ve ücretsiz olarak yapmamızı sağlamaktadır.
Güneş enerjisi paneli, güneşten dünyamıza gelen ışınları emer. Yapısında bulunan solar Fotovoltaik hücreler sayesinde doğru akım elektrik enerjisi üretimi sağlayan yapının adıdır. Güneş paneli yapısındaki polikristal ve monokristal hücreler sayesinde elektrik üretir.
Güneş Paneli Ne İşe Yarar?
Güneş paneli ne işe yarar? güneşten dünyamıza gelen ışınları emerek doğru şekilde elektrik üretimi sağlayan cihazlar olarak bilinmektedir. Güneş panellerini her alanda kolayca kullanabilir ve anında elektrik enerjisine çevirebiliriz.
Mini Güneş Paneli
Mini güneş paneli adından da net bir biçimde algılanabilmektedir. Ufak ve çok az düzeyde elektrik gereksinimi olduğu zaman kullanılan güneş panelleri dir. Örneğin cep telefonu şarjı için gerekli olan durumlarda mini güneş panelleri kullanılır. Bunlar içinde de farklı modeller vardır. Taşınabilir olanları da bulunmaktadır.
Güneş Paneli Aküsü
Güneş paneli aküsü güneş enerjisi sistemlerinin en temel parçasıdır. Güneşten elde edilen elektrik enerjisinin depolanması sağlayan aküler olup bu akü türlerine solar akü adı da verilir. Kurulan sisteme göre değişik kapasite ve özellikte olanları vardır.
Güneş Paneli Nasıl Çalışır?
Güneş paneli nasıl çalışır? sorusunun yanıtı aslında son derece basittir. Güneş ışıkları gelir. Güneş enerji paneline çarpar. Burada öncelikle güneş panelin uçlarında bir gerilim ortaya çıkar. Sonrasında bu ışınlar panel tarafından emilir. Ya da daha bilinen bir ifade ediş biçimi ile soğurulur. Güneş panelleri mevcut fotonları alıp elektriğe çevirir.
Güneş Paneli Hakkında Soru & Cevap
Güneş paneli hakkında soru cevap kısmında siz değerli ziyaretcilerimiz için keyifli ve sorularınıza cevap bulabileceğiniz bir yer ayırdır. Buyrun sorularınızın cevabına geçelim;,
Güneş Panelini Kim İcat Etti?
Güneş panelini ilk olarak fotovoltaik etkinin saptanması üzerine Dünya'da 1839 yılında Fransız Fizik bilim İnsanı Alexander Edmond Becquerel icat etmiştir.
1 Adet Güneş Paneli Kaç Para?
1 adet güneş paneli kaç para sorusuna geldiğimizde alacağınız solar panelin kaç watt olduğuna, güneş panelinin çeşidine ve markasına göre değişmektedir. Sitemizdeki bazı ürünlerden sizlere güneş panelinin kaç para olduğunu yazıyorum
1 Adet Güneş Paneli 230Wp Half Cut Multi Busbar = 2750 TL
1 Adet Güneş Paneli 455Wp Half Cut Multi Busbar = 5700 TL
1 Adet Güneş Paneli 330Wp Perc Monokristal = 3670 TL
Bir Eve Yetecek Güneş Paneli Fiyatı Ne Kadar?
Bir eve yetecek güneş paneli fiyatına bakacak olursak sadece güneş paneli üzerinden ilerlemek yanlış olacaktır. Tamamı ile bir solar paket sistem almanızı öneririm. Eğer şebekeden bağımsız off grid bir sistem kuracaksanız yaklaşık 2 kw bir güneş paneli sistemi sizlere yeterli olacaktır. Şebekeye bağlı on grid bir sistem kuracaksanız o halde 400 TL bir fatura ödeyen eve gene aynı şekilde 3 kw on grid güneş paneli sistemi yeterli olur.