10 Kw Güneş Paneli Çatı Uygulaması İçin Tıklayın ; 10 Kw Güneş Paneli Çatı Uygulaması

10 Kw Güneş Paneli Çatı Uygulaması Nedir

Güneş enerjisi ile elektrik üretebileceğiniz 10 Kw ve altı çatı ve cephe güneş paneli uygulaması ile artık elektrik aboneliğinizin olduğu her yerde bedava enerji üretebileceksiniz. Sizlere sayfamızda 10 kw güneş paneli ile nasıl elektrik üretilir? başvuru şartları nelerdir? bunlardan bahsedeceğiz.


10 Kw Güneş Paneli Sistemi Kurmak İçin Gerekli Olan Şartlar Nelerdir?

Şebeke bağlantısının olduğu yerlerde elektrik aboneliğiniz var ise 10 k ve altı güneş paneli sistemi kurabilirsiniz. Bunun için tabii ki enerji bakanlığı yeni bir yönetmelik çıkartarak bizlere yol haritası şeklinde sunmaktadır. İlk şart ise elektrik aboneliğinizin olmasıdır. Eğer elektrik aboneliğiniz var ise sözleşme gücünüz kadar güneş paneli ile elektrik üretmek için çağrı mektubu başvurusu yapabilirsiniz. Faturanızda yer alan sözleşme gücü, anlık demeraj gücü olarak da gözükmektedir. Buna bağlı olarak 10 kW ve altı çatı ve cephe güneş paneli sistemi kurrabilirsiniz. Sözleşme gücünüz eğer 5 KW ise başvurabileceğiniz maksimum çağrı mektubu kW gücüde 5 kilowatt olmaktadır. İlk olarak lisanssız elektrik üretimi yönetmeliğinde örnekleri verilen formları eksiksiz olarak doldurmalısınız. Daha sonrasında ise ev size ait ise tapu, 10 kW güneş paneli başvuru formları, kimliğiniz ile bağlı bulunduğunuz elektrik dağıtım şirketine başvurunuzu yapabilirsiniz. Eğer kiracı iseniz en az 2 yıllık kira sözleşmesi, mülk sahibinin kimliği ve mülk tapusu, başvuru evrakları ile yine 10 kW ve altı çatı uygulamalarına rahatlık ile başvuru sağlayabilirsiniz.

10 kW Güneş Paneli Çatı Uygulaması 

Bağlı bulunduğunuz elektrik dağıtım şirketine yapmış olduğunuz çağrı mektubu başvurusu sonrasında her ayın 20'sinde internet sitelerinde başvuru sonucu açıklanmaktadır. Eğer 10 kW güneş paneli çatı uygulaması veya 5 kW güneş paneli, 3 kW güneş paneli çağrı mektubunuz onaylandı ise sıradaki işlem artık projelerin mühendisler tarafından çizilmesidir. Tedaş yönetmelikte projeyi çizen mühendise vekalet vermenizi istemektedir. Anlaştığınız firma ile görüşmeleri sağladıktan sonra evinizin projesi üzerine artık 10 kW güneş paneli projesi çizilmeye başlanacaktır. Projeler çizildikten sonra bölgenizdeki dağıtım firmasına başvuru yapmanız gerekmekte. 15 günlük süre sonunda başvuru sonucunuz açıklanacaktır. Bağlantı anlaşması için elektrik satan perakende şirket ile sözleşme imzalamanız gerekmektedir. Bu işlemlerin tamamı bittikten sonra artık 10 kW güneş paneli kurulumuna geçebilirsiniz. Bir diğer yazımızda sizlere 10 kw güneş paneli çatı uygulaması kurulumu ile ilgili bilgi vereceğiz.