Ankara Güneş için Tıklayın

Güneş enerjisinden yararlanmak için yapılan çalışmalar 1970 yıllardan sonra hız kazanarak teknolojik olarak ilerleme göstermiştir. Dolayısıyla maliyet bakımından da gelişme gösteren Ankara güneş enerji sistemleri maliyet bakımından da gelişme göstererek, çevresel açıdan temiz bir enerji kaynağı olduğu için kendini herkese sevdirmiştir. Elektrik akımının oluşturabilmesi için iletken tel üzerinden elektronların hareket etmesi gerekir.

Güneş enerji pillerinde kullanılan yarı iletken maddeler ise güneş ışığına karşı oldukça dirençlidirler. Işık bu iletkenlerin üzerine düştüğünde ışıkta bulunan enerji negatif yüklü elektronları hareket etmesini sağlamaktadır. Ayrıca güneş enerjisi yenilenebilir enerji, kaynağı olduğundan dolayı çevre kirletici atıkların olmayışı, yerel olarak uygulanması ve karmakarışık bir teknoloji getirmemesi gibi özellikleriyle son zamanlara üzerinde yoğun bir çalışmalar yapılmıştır.

Güneş Enerji Sistemlerinin Avantajları Nelerdir

Ankara güneş enerji sistemlerinin avantajlarını şu şekilde sıralayabiliriz; 1.Atmosferi koruyabilen yapıya sahip olduğu için zararlı gaz salımı bulunmamaktadır.2. Gerek kurulum olsun, gerekse de bakımı olsun oldukça kolaydır. 3. Ülkemizde kolay kullanımının yanı sıra ülkemize konum olarak verimlilik bakımından oldukça avantajlıdır.4. Fosil yakıtları kullanımı çok azdır.5. Kurulumu için hiçbir yerden izin almayı gerektirmez.6. Uzun ömürlü ve sessiz çalışmasının yanı sıra tasarruflu bir enerji sistemi olduğu için oldukça ekonomiktir.

Güneş Enerji Sistemleri Nerelerde Kullanılır

Ankara güneş enerji sistemleri günümüzde olmazsa olmaz bir enerji sistemi haline gelmiştir. Çok önceleri yalnızca evlerde su ısıtmak için kullanılan güneş enerji sistemleri şimdilerde araçların bile çalışmalarını ve hareket etmelerini sağlayabilecek güçte olduğunu kanıtlayarak pek çok elektrik üretim alanlarında kullanılır, hale gelmiştir. Kısaca güneş enerji sistemleri ev ve işyerlerinde, yemekhanelerde, hastanelerde, fabrikalarda, benzin istasyonlarında, otoparklarda, eğitim kurumlarında, özel ve temel kamu kurumlarında, hatta cadde ve sokaklarda bile kullanılır, hale gelmiştir. Güneş enerjisinden alınan verimin en üst seviyeye çıkması amaçlandığı için, bu bağlamda birbirinden farklı güneş enerjisi panelleri geliştirilmiştir. Hatta 7/24 saat boyunca güneş enerjisinde faydalanan paneller ve hareketli paneller ile güneşi takip edebilen güneş enerji sistemleri üretilmiştir. 

Güneş Enerji Sistemlerinden Ne Zaman Faydalanılabilir

Ankara güneş enerji sistemlerinden güneşin gökyüzünde olduğu anlarda ısıttığı suyu ısı yalıtımlı bölgelerde depolayarak, sıcak suyu 24 saat boyunca dilediğiniz zaman kullanabilirsiniz. Hatta depolarınız termostatlı ısıtıcı ise istediğiniz zaman istediğiniz sıcaklığa erişebilirsiniz. Bu sayede sıcak suyu güneşin olduğu gün ve saatlerde kullanmak zorunda kalmayacaksınız. Güney illerde yaklaşık 10 ay kullanılan güneş enerji sistemleri iç bölgelerde ise 8 ay boyunca aralıksız rahatlıkla kullanılabilmektedir.