Küreselleşen dünyada ve teknolojinin hızla geliştiği ülkemizde güneş panelleri de her geçen gün daha fazla yaygınlaşarak temiz enerjinin kaynağı olmaya başlamıştır. Ülkemizin güneş potansiyeli ile birlikte tüketiciler ve kullanıcılar en ucuz güneş paneli fiyatlarını bulmakta arayış içerisine girmeye başlamışlardır.

En Ucuz Güneş Paneli Fiyatları için Tıklayın

Bu durumda ortaya çıkan kötü niyetli firmalar, 3. sınıf güneş panellerini hatta hücreleri bir yerlerden temin ederek kendi imkanları ile merdiven altı solar panel üretimi yaparak piyasaya  En ucuz güneş paneli fiyatları diye sunarak insanların aklını çelmeye başlamışlardır. Hal böyle iken ülkemizde fabrikalarda yerli üretimi yapılan güneş panelleri ise son kullanıcı tarafından bilinmediği için ülkemizde bilinçsiz olarak kalitesiz ürünler kullanılmaya devam etmektedir. Tüketiciler ve son kullanıcılar güneş paneli alırken dikkatli olması ve en ucuz güneş paneline rağbet göstermemesi gerekmektedir.

Güneş Paneli Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Solar panel alırken son kullanıcı tüketicilerin dikkat etmesi gereken en önemli nokta, panelin nerede üretildiğine bakmak ve CE, TÜV ve gerekli sertifikalarının olup olmadığını öğrenmeleridir. Bunun dışında ise panellerinin garanti sürelerini öğrenmeleri ve bu belgenin kendilerine veriliyor olmalarını kesinlikle öğrenmeleri gerekir. Tabii ki göz ardı etmememiz gereken en önemli noktalardan birisi panellerin kaçıncı sınıf hücrelerden oluştuğu konusudur. Bununla ilgili olarak bazı satıcı firmalar tabii ki 1. sınıf A Grade olduğunu söyleyerek satış yapmak isteyebilir. Bu hususta hücrelerin verimlilik belgeleri ve güneş panelinin Datasheetlerinin istenmesi gerekmektedir.

Güneş Paneli Fiyatları

Güneş panelleri ortalama olarak ülkemizde toptan alım yapıldığında ve çoklu alım gerçekleştirildiğinde Kdv Hariç 0,45 $ civarında son kullanıcıya ulaşmaktadır. Tabii ki ülkemizde son kullanıcı yüklü alımlar yapamayacağı için Watt başına düşen birim fiyat 0,60$ fiyatlarına kadar yükselmektedir. Örneğin Bir 270 Watt güneş panelinin son kullanıcı alış fiyatı 650 TL civarında olmalı iken, Satıcı firmalar tarafından 750 TL, 800 TL civarlarında fiyatlar verilmektedir. Fiyatlar değişebilmektedir. Güneş paneli fiyatlarını araştırırken tabii ki her zaman söylediğimiz gibi en ucuz güneş paneli fiyatı neredeyse oradan alma fikri kesinlikle yanlıştır. Alınan paneller 2 yıl sonra verim kaybı yaşamakta veya Maximum seviyede çalışmamaktadır. Etrafındaki alimünyum çerçeve paslanmaktadır. Gözle görülemeyen hücrelerdeki hatalarda güneşte kalınca ortaya daha rahat çıkmaktadır.

Güneş Paneli Alımında En Doğru Adres - GunesDukkan.com

Gunesdukkan.com aracılığı ile alacağınız panellerde tüm üretim sertifikaları bulunmakta ve ülkemizde yerli üretimi yapılan 1.sınıf Agrade belgeli panelleri sizlere sunmaktayız. Dilerseniz firmamızı arayarak bu belgeleri isteyebilir ve garantisi ile ilgili detaylı bilgi alabilirsiniz. Unutmayın ki bizler sadece ürün satışı gerçekleştirmeyiz. Asıl gayemiz sizlere kaliteli hizmet sunabilmek ve ülkemizin kalkınmasında büyük rol oynayan Milli Enerjiye destek olmaktır.