Ev için güneş enerjisi sistemlerinde ortalama olarak güneş paneli gücü 3 kw ile 25 kilowatt arasında değişmektedir. Ev için güneş enerjisi sistemi kurduğunuzda elektrik faturası ödemekten kurtulabilir ve fazlasını şebekeye satarak gelir elde edebilirsiniz.

Evler için solar enerji sistemlerinde on grid modeli, öz tüketim modeli ve off grid şebekeden bağımsız sistemlerin modellerini kurmaktayız. Bu modelleri seçerken dikkat ettiğimiz püf noktalar mevcut. Sizlere yönelteceğimiz sorular üzerinden hangi güneş enerjisi sistemi sizin eviniz için daha uygun bunu belirleyebiliyoruz. Bu yazımızda sizlere ev için güneş enerjisi sistemi kurmaya karar verdiğiniz an itibarı ile geri kalan tüm işlemleri sizlere anlatacağım. Sonrasında ise evinizde nasıl bir güneş enerjisi sistemi kurmanız gerektiği hakkında ise bilgi sahibi olacaksınız.

Ev İçin Güneş Enerjisi Sistemi Kurdurmadan Önce Bilmeniz Gerekenler

Evler için güneş enerjisi sistemi kurmaya karar verdiniz ancak ne yapacağınızı, evinizdeki elektrik tüketimini nasıl hesaplayacağınızı veya ev için güneş paneli sisteminde hangi model sizin için uygun bunları tam kestiremiyorsanız şimdi aşağıdaki sorulara kendiniz lütfen cevap veriniz.

  1. Eviniz Müstakil mi?
  2. Elektrik aboneliğiniz var mı?
  3. Evinizin inşaat ruhsatı mevcut mu?
  4. Evinizde ve bulunduğunuz bölgede çok sık elektrikler kesiliyor mu?
  5. Elektrik aboneliğiniz yoksa evinizde hangi elektrikli aletleri güneş enerjisi sistemi ile çalıştırmak istiyorsunuz?
  6. Çatınızda güney cepheniz var mı? Var ise kaç metre kare?( doğu ve batı cephede olur ancak kuzey önermeyiz)
  7. Bütçeniz ne kadar?

Yukarıdaki soruları cevapladıktan sonra artık evinize güneş paneli kurulumu için ilk adımı atıyoruz. Eviniz müstakil, inşaat ruhsatı ve elektrik aboneliği var ise o zaman sizlere on grid 3 kw güneş paneli ile 25 kW on grid güneş enerjisi sistemi kurmanızda herhangi bir sakınca yoktur. Peki tüm işlemler yeterli geliyorsa şimdi elektrik faturanızda bulunan sözleşme gücü kadar evinizdeki çatınıza güneş paneli kurulumu için izin alabilirsiniz.

Elektrik kesintileri fazla ise o halde depolamalı hibrit solar sistemler üzerinden ilerlemeniz daha doğru ve tamamen bağımsız olur. Ancak maliyetleri biraz yüksek gelebilir.

Eğer bir hobi bahçesi, bağ evi, dağ evi veya şebeke elektriği olmayan bir eve güneş paneli sistemi kurmak isterseniz o halde off grid şebekeden bağımsız bir sistem satın almanız gerekmektedir. Tabi önce kullandığınız elektrikli aletlerin listesini çıkartıp güçlerini hesaplamanız ve ona göre evinizde güneş paneli sistemi kurdurmanız gerekmektedir. Bu konularda mutlaka solar enerji sektöründe daha önce deneyim sağlayan bir firmaya danışmanızı önerir ve emin olmanızı tavsiye ederim.

Ev İçin Güneş Enerjisi Fiyatları

Ev için güneş enerjisi fiyatlarına geçmeden önce kuracağınız solar enerji sistemi modelini belirlemeniz gerekiyor. Eğer yukarıdaki adımları tamamladıysanız artık belirlemeniz çok kolay olacaktır.

Müstakil bir ev için on grid solar enerji sistemi modelinde fiyatlar ortalama olarak 2500 Usd ile 27000 usd arasında değişmektedir. Fiyatlar kWp hesabına göre çıkartılmaktadır. Eviniz için öztüketim modeli güneş paneli sistemi kuracaksanız fiyatlar ortalama 1000 Usd ile 15000 Usd arasında değişir.

Off grid sistemlerinde ise fiyatlar biraz farklı ve yüksek olmaktadır. Jel akülerin maliyeti ekstra olarak off grid sistemlerde binmektedir. Ancak şebekeden elektrik hattı çektirmek daha fazla maliyetlere neden olur. Bu yüzden elektrik olmayan evler için güneş enerjisi sistemi mükemmel bir seçenektir.

Ev İçin Güneş Enerji Sistemlerinde 7 Yıllık Tecrübe İle GüneşDükkan’dan Satın Alın

Sektöre başladığımız ilk günden itibaren çoğunluklu projelerimiz evler, işyerleri ve fabrikalar olmuştur. Sizler ev için güneş enerji sistemi kurmaya karar verdiğinizde bizi aramanız doğrultusunda eviniz için en doğru güneş paneli sistemi kuracağımızdan emin olabilirsiniz.

Türkiye genelinde bir çok referansımız bulunan bu sektörde eviniz için en iyi güneş paneli ekipmanını seçiyor, tedarik ediyor ve anahtar teslim şeklinde kurulumlar sağlayarak elektrik enerjisini bedava üretmenizi sağlıyoruz. Ev için güneş enerjisi sistemi kurulumunda verdiğimiz hizmetler aşağıdaki gibidir:

  • Projelendirme,
  • Tüketim hesaplama,
  • Başvuru ve hizmetler,
  • Ürün seçimi ve paket sistem oluşturma,
  • Ön fizibilite ve keşif,
  • Tüketim modelleme,
  • İhtiyaca göre güneş paneli sistemi oluşturma ve entegre etme,
  • Ürün tedarik,
  • Anahtar teslim kurulum,
  • Yetkili teknik servis,
  • Uzun yıllar boyu güneş enerjisi garantisi

Yukarıdaki hizmetlerimiz ile sizlerede hizmet vermekten mutluluk duyarız. Hemen şimdi arayın. 03129880388 Aktürk Enerji Teknolojileri