Ev Tipi Güneş Enerjisi Çeşitleri

Ev tipi güneş enerjisi ev ortamından kaynağını alarak üretimin gerçekleşmesini sağlayan bir enerji türüdür. Elektrik bu şekilde zorlanmadan elde edilebilir.

Ev Tipi Güneş Enerjisi Nedir

Güneş enerjisi giderek daha fazla kullanılan bir enerji türü olarak karşımıza çıkıyor. Ev ortamında bu enerjiyi elektriğe dönüştürme ve bu şekilde yeni bir enerji türünü elde etmeye basit şekilde ev tipi güneş enerjisi denebilir. Elektriklerinizin kesilmesi durumunda zorlanmadan güneşten yararlanarak çözüm bulabilirisiniz. Fiyat bakımından da genel bir değerlendirme yapılırsa enerji piyasasında diğer enerji türlerine göre farklılıklar olabilmektedir. Yani doğal bir üretim şekli olan evde güneş enerjisi her geçen gün daha fazla talep gören bir uygulama ve bu nedenle evde elektriksiz kaldığınız zaman uygulanabilecek bir işleyiş olması artı kazandırıyor. Üstelik çevreye de herhangi bir zararı olmaması nedeniyle avantajlı bir durum söz konusu. Bunda güneş panellerinin kullanılmasının da etkisi var kuşkusuz. Ayrıca elektrik tasarrufu isteyen kişilerin de beklentilerine giderek daha fazla yanıt veriyor. Bu durum birçok kişinin artan oranda bu sistemin nasıl çalıştığını merak etmesini sağlıyor. Tabi bu durum enerji verimliliği kullanımı açısından da artılar kazandıracak çünkü evde sık şekilde kullanılan çamaşır makinesi, buzdolabı ya da fırın gibi elektrikli cihazların ihtiyaç olan elektriği daha doğal yollardan karşılaması mümkündür.

İnverter Çeşitleri

Güneş enerjisi elde edilmesi için en önemli parçalardan biri inveterdir. Güneş panelleri tarafından üretimi olan elektriğin kullanılabilir elektrik haline dönüşmesi için gerekli olan bu malzeme bir anlamda alternatif akım sağlar. Yani güneş panellerinin ürettiği doğru akım dönüşmezse, alternatif akıma çevrilmezse elektronik aletlerde kullanımı mümkün değildir. Akülü sistemler kullanılıyorsa modifiye sinüs inverter ya da tam sinüs inverter tercih edilebilir. Bunun dışında güneş enerjisi ve panellerden elde edilen akımın dönüşmesinde şu inverter çeşitleri vardır:

  • Modifiye sinüs inverter ekonomik oldukları için yaygın olarak kullanılır. Güneş enerjisi çevrilirken 1 kW’lık güneş sistemlerine kadar kullanımı uygundur.

  • Tam sinüs inverter hassas elektronik cihazların kullanımında en ideal olandır. Normalde evinizde aldığınız şebeke gücüne benzer şekilde elektrik güç çıkışları söz konusudur. harmonik bozulmalar da olmaz.

  • Şebeke bağlantılı inverter, eğer üretilen elektrik doğrudan şebekeye veriliyorsa bunu seçmeniz gerekir.