Güneş Enerji paneli Fiyatları kurulumu ile son derece temiz, pratik ve uzun vadede çok ekonomik bir şekilde elektrik enerjisi elde edebilirsiniz. (Uzun vadede ekonomik olmasının sebebi; Bir kez kurulduktan sonra bir daha fatura ödemenize gerek kalmaz). En son yasal düzenlemeler ile 10 kw güneş enerjisi santrali kurulmasına izin veriliyor.  Bu rakam (10 kw), bir ev ya da işyeri elektrik enerjisinin tümünü, güneş panelleri ile sağlayabilecek anlamına gelmektedir. Güneş panelleri, üzerlerinde yer alan silikon ya da monokristal yapı ile güneş enerjisini elektrik enerjisi haline dönüştürmektedir. Sistemin prensibi güneş paneli hücreleri birbirlerine bağlı olduğu için, güneşten gelen enerjinin katlanarak çoğalması esasına dayanmaktadır.

Güneş Paneli Fiyatları Ve Özellikleri

Güneş paneli fiyatları, kullanılacak panelin yapısına, verimliliğine ve üreteceği enerji verimine göre (watt cinsinden belirtilir) değişiklik göstermektedir. En pahalı, en saf malzemeden üretilen ve en verimli tipleri monokristalin güneş panelleridir. Verimleri çok yüksektir.( %20 ve üstü ). Bunların hemen arkasından yine yüksek verime sahip polisilikon güneş panelleri gelir. Bunlar da yüksek verime sahip panellerdir. Fakat verimleri mono kristal panellerine oranla biraz daha düşüktür. Daha sonra ise yine verim ve fiyat sırasına göre ince film güneş pilleri ve amorf silikon güneş pilleri gelir. Amorf silikon güneş pilleri ekonomik olmakla beraber, verimleri sadece % 7 civarındadır.

Fiyatlar hakkında genel bir bilgi vermek gerekirse;

150 watt polikristal güneş panelleri fiyatları 600 TL’den başlamaktadır. 

160 watt güneş paneli fiyatı 600 TL ve üstü fiyatlarda satılmaktadır.

 650 watt polikristal güneş paneli fiyatı 800 - 900 TL arasında,

 270 watt polikristal güneş paneli fiyatları 900 TL – 1.100 TL arasında,

 310 watt polikristal güneş enerji paneli fiyatları ise 1.300 TL ve üstü rakamlara çıkabilmektedir.

Çatı üstü güneş santralleri fiyatları 25 kw için 150.000 TL ve üstü iken, 10 kw için 80.000-90.000 TL arasında değişmektedir.

DİKKAT: Bu fiyatlar Nisan 2018 piyasası esas alınarak hazırlanmış genel fiyat bilgileridir. Tam bir maliyet hesabi için kullanılacak panel cinsi ve watt cinsinden istenen verim bilinmelidir.