Güneş paneli elektrik üretimi yenilenebilir enerji kaynakları arasında en popüler ve en ucuz maliyetli olması yönüyle tercih edilmektedir. Güneş enerjisi ile elektrik üreten fabrikalar, villalar, işyerleri ve kamu binalarının yanı sıra karavanlar, bağ evleri, hobi bahçeleri, çiftlikler ve tarımsal sulama yapan çiftçilerde bulunmaktadır. Geniş bir kullanım yelpazesi sunan güneş paneli elektrik üretimi sistemleri ile dilediğiniz her alanda bedava elektrik üretebilir ve şebeke olan yerlerde ise fazla üretim enerjiyi satarak gelir elde edebiliyorsunuz.

Güneş Enerjisi ile Elektrik Üretilen Sistemler

Güneş enerjisi ile elektrik üretilen sistemler saymakla bitmiyor. Ancak sizlere popüler olarak yaygınlaşan ve güneş paneli elektrik üretimi sistemlerinden bahsetmek istiyorum. 2012 yılı itibarı ile ülkemizde kullanılmaya başlayan güneş enerjisinden elektrik üretimi yapan güneş panelleri ilk başlarda hobi bahçeleri, bağ evleri, yayla evleri ve elektrik olmayan yerlerde kullanılmaya başlandı. Sonrasında ise Enerji bakanlığının getirmiş olduğu yönetmelikler ve yasalar ile birlikte evlerde, işyerlerinde, fabrikalarda, kamu binalarında, park ve bahçe alanlarında hatta artık akıllı otobüs duraklarında bile güneş paneli kullanılıyor.

En çok tercih edilen modellerden birisi ise elektrik faturalarını karşılamak için kullanılan güneş paneli sistemleri oldu. Son yıllarda artan elektrik faturaları ciddi anlamda can yakmaya başladı. Çıkan yönetmelikler ve güneş enerjisi elektrik üretimine devlet destekleri ve hibeler ile fabrikalar, iş yerleri ve yüksek elektrik faturası ödeyen müstakil evler çatısına güneş paneli kurarak elektrik üretmeye başladı.

Güneş paneli ile üretilen elektriğe alım garantisi veren enerji bakanlığı, piyasanın açılmasına ve güneşten elektrik üreten sistemlerin artmasına olanak sağladı. Şimdi sizlere güneş paneli ile elektrik üreten sistemlerden fabrika çatılarına kurulan solar sistemlerden bahsetmek istiyorum.

Güneş Enerjisi Elektrik Üretimi Fabrika On- Grid Çatı Sistemleri

Güneş enerjisi ile elektrik üreten sistemlerin başına son yıllarda popüler olarak fabrika sahipleri ve ticari işletmeler geçti. Yüksek elektrik faturalarından yakınan ticari işletmeler ve fabrika sahipleri çatısına, otoparklara ve kendi arazilerine güneş enerjisi sistemi kurarak elektrik faturalarını karşılamanın yollarını arıyor.

Örneğin bir fabrikanız var aylık ortalama 500.000 TL fatura ödüyorsunuz. Fabrikanızın alanı 5000 m2 ve çatısı güney cepheye bakıyor. Burada elektrik aboneliğinizde yer alan sözleşme gücünüz 240 kW üzerinde ise çatınıza güneş paneli sistemi kurarak elektrik üretebilir, kendi tükettiğiniz enerjiyi güneş paneli ile karşılayabilir ve fazlasını satarak gelir elde edebilirsiniz. Ayrıca güneş enerjisi elektrik üretiminde devlet desteği ve hibeleri de söz konusu olduğu için yapmış olduğunuz yatırım tutarını çok kısa sürelerde amorti ederek 25 yıl boyunca elektrik giderlerinizi sıfırlayabilir hatta fazlasını satarak gelir elde edebilirsiniz. Bu noktada güneş paneli elektrik üretim sistemleri oldukça avantajlı olmaktadır.

Güneş paneli ile çatınıza kuracağınız on- grid şebeke bağlantılı sistemler sayesinde elektrik faturası ödemekten kurtulursunuz. Alacağınız yatırım teşvik belgesi sayesinde KDV muafiyeti, kurumlar vergisinden belirli tutarlarda muafiyet ve SGK prim desteği gibi alternatif desteklerden faydalanabiliyorsunuz.

Sizlerde güneş paneli ile bedava elektrik üretmek için 03129880388 çağrı merkezimizi arayabilir ve detaylı fizibilite raporu ile yatırım maliyeti ve geri dönüş sürelerini öğrenebilirsiniz.