Güneş Paneli Fiyatları İçin: 0312 988 0388 veya Tıklayın: Güneş Paneli Fiyatları

Güneş paneli fiyatları, üzerinde yer alan güneş (solar) hücrelerin güneş ışınlarını emmesi ile elektrik enerjisi üreten cihazlardır. Sertleştirilmiş cam kullanılır ve hücreler bu camın arkasına yerleştirilir. Güneş paneli, kullanılan hücre çeşidine göre iki çeşittir ve bu çeşitler arasında fiyat ve verimlilik farkı bulunmaktadır. Monokristal ve polokristal güneş paneli olmak üzere ikiye ayrılmaktadır ve monokristal hücreye sahip olan panellerin verimliliği daha yüksektir. Fakat fiyat olarak da diğerine göre yüksek olması çoğu zaman polokristalin tercih edilmesine sebep olmaktadır. Bu sebeple tercih yapılırken bu kriterlerin göz önüne alınması önem arz etmektedir. Ayrıca güneş panelinin hangi ortam için kullanılacağı ihtiyaç duyulacak enerji miktarını belirleyeceğinden aynı oranda önemlidir. Şimdi güneş paneli fiyatlarına ve etki eden durumlara kısaca değinelim.

Ev İçin Güneş Paneli Fiyatları

Güneş paneli, 25 yıldan daha fazla dayanıklılığa sahip cihazlardır. Bu sebeple ev ve ofisler için bu konuda yapılacak olan bir yatırım, özellikle elektrik santrallerinden de uzakta olan yerler için son derece mantıklıdır. Güneş paneli kullanılarak bir evin tüm ihtiyacını karşılamak mümkündür. Ev içinde güneş panelinden gelecek olan enerji ile kullanılacak olan cihazların belirlenerek ortalama bir elektrik ihtiyacı belirlenir. Bu ihtiyacı karşılayacak olan panel sayısı ise bu veriye ve panelin verimliliğine bağlı olarak çıkartılır. Burada dikkat edilmesi gereken konu, panelin verimliliği ve ürünün uzun ömürlü olmasıdır. Aksi durumda yapılacak olan tasarruf boşa gidecektir. Maliyet hesabı yapılırken de fiyatlar Watt başına ücretlendirilmektedir. Ortalama bir ev için güneş paneli fiyatları genelde 3000-4000 TL civarındadır.

En Ucuz Güneş Paneli Fiyatları

Güneş paneli, uzun ömürlü ve elektrik tasarrufu anlamında etkili bir cihazdır. Üzerinde yer alan hücre sayısına ve çeşidine göre güneş paneli fiyatları farklılık göstermektedir. Panellerde kullanılan her malzemenin etkisi bulunmaktadır. Polokristal ve monokristal güneş paneli olmak üzere iki çeşidi bulunmaktadır ve polokristal hücre içeren paneller daha ucuz olmaktadır. Panellerin fiyatlandırılması yapılırken ayrıca üretilecek olan elektrik ihtiyacı da önemlidir. Genelde fiyatlar üretilecek olan Watt başına belirlenmektedir ve polokristal hücreye sahip bir güneş paneli için Watt başına tutar 2 avrodan daha azdır.