Güneş Paneli Fiyatları

Güneş Paneli Fiyatları gün geçtikçe, Üretim Arttıkça ve Talebin çoğalması ile birlikte düşmeye devam etmektedir. Uzmanlar Güneş Paneli fiyatları ve maliyetlerinin 2020 Yılında % 50 ye kadar Düşeceğini belirmektedir.

Güneş panelleri yenilenebilir enerji sektöründe En çok tercih edilen elektrik üretim sistemi olduğu gibi kullanımı da dünya genelinde artmaya başlamıştır. 1970 li yıllarda üretimi başlayan güneş panelleri ilk yıllarda verimi oldukça düşüktü ve geliştirilmeye başlandı. Günümüzde ise Güneş panellerinin verimleri yükselmiş ve halen üretici firmalar tarafından yapılan Arge çalışmaları ile daha yüksek verimli güneş panelleri üretilmeye başlanmıştır. Ülkemizde Güneş Paneli fabrikaları kurulmaya başlandığından itibaren yerli üretim ile elde edilen güneş panelleri fiyatları da düşmeye başlamıştır. Ülkemizde olan fabrikalar Rekabet etmek için mecburen fiyatta indirimler sağlayarak kaliteyi ön planda tutup üretime devam etmektedirler. Ülkemizde Yurt dışından ithal edilen güneş panellerinde daha ucuzları bulunmaktadır. Ancak Tüketiciler Bu panelleri ülkemizde üretilen güneş panelleri ile kesinlikle karşılaştırmamalıdırlar. Ülkemizde 10 Yıl Üretici garantisi veren firmalar var iken Yurt dışından gelen panellere 2 yıl üretici garantisi veriyor. Ayrıca Ülkemizde Teknik servis hizmeti bile bulunmayan Yurtdışı panelleri alan tüketicilerimiz şimdi değilse bile önümüzdeki yıllarda bunun pişmanlığını yaşayabilirler. 

Güneş Paneli Fiyatları ve Güneş Enerjisi Maliyetleri

Güneş Paneli Fiyatlarının düşmesiyle birlikte evlere kurulan güneş enerjisi sistemlerinin de maliyetleri düşmeye başlamıştır. Ülkemizde yeni yaygınlaşan bu sistem ile birlikte talep her geçen gün artmaya başlamıştır. Örneğin Ekonomik bir evde kullanılan elektrikli aletleri çalıştıran Solar Paket Sistemlerin fiyatları  Ortalama olarak 10.000 TL ile 25.000 TL arasında Değişkenlik göstermektedir. Hobi bahçeleri için ise kullanılan malzeme adetine göre fiyatlar 2.500 TL ile 4.500 TL arasında değişkenlik göstermekle birlikte kalite ve marka farkı da göz önünde bulundurulmaktadır.

Güneş Paneli Fiyatları ve Kullanım Alanları

Güneş Panellerinin kullanımının artması ile birlikte ülkemizde verilen teşvik, hibe ve destekler sayesinde Fabrikalar, Tarımsal üretim sağlayan Firmalar, Tarımsal Sulama Sistemleri, Çiftlikler, Güneş Enerji santralleri, Hobi bahçesi, Villa ve konutlarda kullanımına başlayan Güneş enerji sistemleri Yeni Çıkan Yönetmeliğe Göre 10 Kw'a Kadar veya Öztüketiminin 30 Katına kadar Elektrik Üretmek mümkünleşti. Bu Açıdan Güneş Paneli fiyatları ve Kullanım alanları da Bir hayli geniş yelpazelere ulaşmaya başladı. 

Güneş Panelinin Kaliteli Olduğunu Nasıl Anlarız 

Güneş Panellerinde Kalite oldukça önemlidir. 1.Sınıf üretimler 2. sınıf üretimler ve merdiven altı panel üretimleri de günümüzde talebin artmasıyla çoğalmıştır. Bu Durumda güneş panelinin kaliteli olduğunuz nasıl Anlarız Sorusunu gün geçtikçe daha çok duymaya başladık. Öncelikle Alacağınız Panelin Markası ve üretim yeri çok önemlidir. 2.si ise panelin içerisinde kullanılan hücrelerin verimliliği hakkında bilgi almanız gerekir. Ayrıca Güneş panellerinin nasıl üretildiğinde sormanız bu konuda size yardımcı olacak ip uçları arasında yer almaktadır. Şayet güneş paneli fabrikada Robot CNC sistemler ile üretiliyorsa geriye kalan tek şey diğer soruları sormak olacak. Eğer ki Fabrikada Robot sistemleri ile üretimi yapılmıyorsa Bu panellerin Verimliliğini ölçmek amacıyla Voltaj ve amper ölçen aletler ile 2 ucuna takılarak Amper ve voltaj değerini öğrenmek gerekir. Bu gibi konularda Firmamıza danışabilir  ve Güneş Panellerimiz hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz. Şimdilik Sağlıcakla kalın..