Son yıllarda ülkemizde ve dünyada yerini alan Güneş paneli ile elektrik üretimi hızla yaygınlaşmaya devam etmektedir. Ülkemizde açılan bir çok güneş paneli fabrikası gelişen robot teknolojisi ve arge ekipleri ile en fazla verimi sağlayacak solar panellerin üretimini sağlayarak milli enerjide Yerli malı kullanımınıda arttırmaktadır.

Güneş Paneli ile Elektrik Üretimi için 03129880388 Arayın veya Tıklayın : Güneş Paneli ile Elektrik Üretimi

Güneş ışınlarından faydalanarak üretim gerçekleştiren Güneş panelleri sayesinde artık heryerde elektrik üretmek mümkün. Bu yazımızda sizlere Güneş paneli ile Elektrik üretimi nasıl olur biraz onlardan bahsedeceğiz. İsmi her ne kadar güneş paneli olsada Güneş ışınlarından elektrik üretimini sağlayan Solar paneller sayesinde örnek verecek olursak, 1 lambada çalıştırılabilir 10.000 lambada çalıştırılabilmektedir.

Farklı Güçlerde Kurulumu sağlanabilen güneş enerjisi sistemi ülkemizde yaygın olarak Off grid ve on grid sistemlerde kullanılmaktadır. Öncelikle sizlere Off-grid Yani akülü sistemlerden bahsedeceğiz.

Güneş Paneli Off Grid Solar Paketler

Güneş panelleri aracılığı ile şebeke bağlantısız akülü sistemlerde elektrik üreterek, Hobi bahçenizde, villanızda, bağ evi ve dağ evinizde, hatta istediğimiz her yerde elektrik üretmek mümkün. Paket içeriğinde bulunan solar paneller üretmiş olduğu enerjiyi Şarj kontrol cihazları aracılığı ile Sistemde kullanılan Jel akülere depolamayı sağlar. Daha sonrasında paket içeriğinde bulunan İnverterler aracılığı ile üretmiş olduğumuz enerjiyi 220 Volta rahatlıkla çevirebiliriz. Bu döngü sayesinde Sistemi kurduğumuz andan itibaren kesintisiz bir şekilde elektriği kullanmaya başlayabiliriz. Farklı güçlerde mühendislerimiz tarafından hazırlanan Ev tipi Güneş paneli sistemi ile istediğimiz tüm elektrikli aletleri çalıştırabiliriz. Örneğin bir hobi bahçeniz var ve konteinerdan bir ev kurmak istediniz ve sadece hafta sonları gidiyorsunuz. Orada kullanacağınız Lamba, Tv ve Buzdolabını Solar Paket 500Watt ile rahatlıkla çalıştırabilirsiniz. Veya Bir çiftliğiniz var buraya elektrik çektirmek maliyetli geliyor ise gene 5 Kw solar paketimiz sizin için uygun olabilmektedir. Solar paketleri sizin ihtiyacınıza göre tasarlayarak İstediğiniz güçte elektrikli alet çalıştırabilmemiz mümkündür.

Farklı Güçlerdeki Güneş Panelleri

Ülkemizde ve dünyada fabrikalarda üretilen farklı güçlerde güneş panelleri bulunmaktadır. Bunlar 10 Watt gücünden başlayarak 335 watt gücüne kadar çıkmaktadır. Gelecekte teknolojinin de gelişmesi ile birlikte Panel boyutları küçülecek ve Watt güçlerinin artacağınıda öngörmekteyiz.

On Grid Şebeke Bağlantılı Güneş Enerjisi ile Elektrik Üretimi

Ülkemizde geçtiğimiz aylarda Çıkan yeni yönetmelik ile birlikte her ev 3 Kw Şebeke Bağlantılı Güneş Enerjisi sistemi ve 10 Kw Şebeke bağlantılı güneş enerjisi sistemi kurdurarak elektrik faturası ödemekten kurtulabilir, ayrıca üretim fazlası enerjiyide Şebeke Firmasına satarak para kazanabilmektedir. Bunun dışında birde Şebeke bağlantılı öztüketim olmayan Büyük güneş enerjisi santralleride bulunmaktadır. Bunun Lisanssız olarak En yüksek limi 1 Megawatta kadar olan güneş enerjisi santralleridir. Bu santraller direk olarak üretmiş oldugu enerjiyi Şebekeye satar ve aylık olarak hakediş usulü ödeme alırlar. Tabiki maliyetide bir o kadar pahalıdır. 

Güneş Paneli Çeşitleri

Güneş panelleri 2 ye ayrılmaktadır. Bunlarda 1 tanesi ülkemizde yaygın olarak kullanılan Polikristal Güneş panelleridir. Diğeri ise Monokristal güneş panelleridir. Polikristal güneş panellerinin fiyatları ise Diğer güneş panellerine göre daha uygundur.