Güneş Paneli İle Elektrik Üretimi

Sonsuz enerji kaynağı olan ısı ve enerji kaynağımız güneş ışığı sayesinde güneş paneli ile bedava elektrik üretimi yapabilmek harika birşey. Dünyamıza gelen güneş ışınlarını fotovoltaik hücrelerden oluşan güneş enerjisi paneli ile soğurarak doğru akım enerji elde edebiliyoruz.

Güneş paneli ile elektrik üretimi nasıl yapılır ?

Hücreler, Fabrikada robot teknolojisi ile silisyum madeninden çıkartılan ve farklı aşamalardan geçtikten sonra ingot haline getirilir. Daha sonrasında farklı ölçülerde kesilerek farklı kimyasal işlemlerden geçirildikten sonra solar hücre halini alır. Bir sonraki işlemde ise gene otomasyon sistemleri ile fabrikalarda hücreler birleştirilerek farklı watt gücü ve ebatlarda güneş paneli halini alır. Güney cepheye 35° açı ile elektrik üretimi panelleri yerleştirilerek montaj sistemleri ile sabitlenir. Panel içerisinde bulunan monoperc ve poliperc hücreler güneşten gelen ışınları emerek lehim ve slikon iletkenleri sayesinde kablolardan artı ve eksi uçları ile çıkış voltajı, amperi ve watt gücü alınır ve solar akülere veya invertere iletilerek güneş paneli ile elektrik üretimi gerçekleşmiş olur.

Güneş Enerjisi Elektrik Üretimi Maliyeti Ne Kadardır?

Güneş enerjisi ile elektrik üretimi maliyetlerinde gunesdukkan.com sitemizden solar paketler ve çatı üstü güneş enerjisi sistemleri linklerinden fiyatları rahatlıkla görebilirsiniz. Güneş paneli ile elektrik üretiminde maliyetler Off grid ve on grid sistemler olarak 2 ye ayrılmaktadır. Off grid yani şebeke bağlantısız sistemlerde kullandığınız solar enerji panelinin gücü ve adeti, inverter gücü ve adeti, kullanılan solar kablolar, solar konnektörler, güneş paneli montaj sistemi, şarj kontrol cihazı, solar jel aküler ve kullandığımız ürünlerin kalitesi, markası gibi etkenler fiyatlarda farklılıklar göstermektedir. Güneş enerjisi ile elektrik üretimi maliyetlerini yazının üzerine tıklayarak ulaşabilirsiniz. On grid sistemlerde ise kurulacak Kw(kilowatt) ve Megawatt'a göre fiyatlar 25.000 TL ile 1.000.000$ arasında oynamaktadır. Tabiki daha büyük sistemlerde fiyatlar dahada artmaktadır. Bu konu ile ilgili uzman ekibimizden fiyat teklifi alabilirsiniz.

Güneş Paneli Fiyatları

Son yıllarda oldukça rağbet gören güneş paneli fiyatları ülkemizdeki yaşanan kriz ve doların yükselmesi ile artmaya başlamıştır. Güneş paneli fiyatları belirlenirken en önemli nokta ise solar enerji panelinin içerisinde kullanılan hücreler ve kalitesi, etrafında kullanılan alimünyum çerçeve, panelin ebatları ve üretmiş olduğu watt gücüne göre değişmektedir. Bu konu ile ilgili dilerseniz yazının üzerine tıklayarak güneş paneli fiyatlarını inceleyebilir ve anında satın alabilirsiniz.


güneş paneli ile bedava elektrik üretimi, güneş enerjisi paneli, solar hücre, güneş paneli, elektrik üretimi panelleri, güneş paneli ile elektrik üretimi, Güneş enerjisi ile elektrik üretimi maliyetleri, solar paketler, çatı üstü güneş enerjisi sistemleri, güneş paneli fiyatları