Güneş Paneli ile elektrik üretmek İçin 03129880388 veya Tıklayın : Güneş Paneli iile elektrik üretmek

Güneş paneli ile elektrik üretmek tartışmasız en temiz, en güvenilir yenilenebilir enerji biçimidir. Ev ya da iş ortamınıza güç sağlamak için, rahatlıkla kullanılabilir. Güneş enerjili fotovoltaik paneller güneş ışınlarını, güneşten gelen ışığın fotonlarını kullanarak, silikon hücrelerdeki elektronları hareketlendirirler ve elektrik enerjisi açığa çıkmasını sağlarlar.

Elektrik Üreten Güneş Paneli Özellikleri

Elektrik üreten güneş paneli genellikle 3 grup altında yapılandırılabilir. Bu gruplardan birinci ve ikici sınıftakiler hali hazırda piyasada kullanılmaktadır. 3. Gruptakiler ise daha araştırma safhasındadırlar.

1. Grup Güneş Panelleri

Bu paneller monokristal silikon veya polisilikondan yapılan geleneksel tipte güneş panelleridir. Yaygın olarak kullanılmaktadırlar.

Mono Kristal Güneş Panelleri (Mono-SI)

Monokristal silikondan yapılmıştır. Saflık oranı en yüksek olan türdür. Bu paneller karanlık görünümlüdür. Ayrıca yuvarlak kenarlıdırlar. Silikonun yüksek saflığı, elektrik üretiminde en yüksek verimlilikte düzenekler olmalarını sağlamaktadır. En son modellerin verimi %20’nin üzerine çıkmaktadır. Ayrıca az yer kaplarlar,  uzun süre dayanırlar ve yüksek güç çıkışına sahiptirler. Bu özellikleri nedeni ile de en pahalı gruptadırlar.

Polikristal Güneş Panelleri

Kareler şeklindedir ve mavi benekli görünümdedirler. Monokristal panellerden daha hızlı sonuç veren ve daha ekonomik bir işlem olan silikonun eritilmesi ile elektrik enerjisi oluştururlar. Daha düşük fiyata, daha düşük verime ve daha kısa kullanım ömrüne sahiptirler. (verimlilikleri Yaklaşık % 15 dir).  

2. Grup Güneş Panelleri

Bunlar farklı tiplerde üretilmiş ince film halinde güneş pilleridir. Genellikle binalarda ya da daha küçük güneş enerji sistemlerine uyum sağlayan fotovoltaik güç santralları için kullanılır.

İnce Film Güneş Pilleri

Bu gruptaki güneş paneli daha ekonomiktir. İnce film güneş panelleri üzerlerine silikon, kadmiyum ya da bakır filmleri yerleştirilerek üretilirler. Üretim aşamaları da kolaydır. Yüksek sıcaklıklardan da birinci gruba göre daha az etkilenmektedirler. Kötü tarafları, kurulum için çok fazla alana gereksinim duyarlar ve diğer gruplara göre daha kısa ömürlüdürler.

Amorf Silikon Güneş Pilleri

Bunlar güneş enerjili hesap makinesinde kullanılan türde pillerin farklı bir türüdür, diyebiliriz. Verimlilik oranları sadece %7 dir. Fakat maliyet açısından bakıldığında çok ucuzdurlar.

3.Grup henüz araştırma aşamasında olduğundan panellerin özellikleri net değildir.