Güneş Paneli İçin 03129880388 veya Tıklayın : Güneş Paneli

Güneş, herhangi bir enerji kaynağıyla mukayese dahi edilemez. Hem bitmek tükenmez yönü hem de potansiyeli itibariyle ondan her açıdan faydalanırız. Çevreye zarar vermemesi ve ekonomik olması ise onu cazip kılan başka nedenlerdir. Güneş paneli bu anlamda güneşten gelen ışınların enerjiye dönüşmesinde çok ciddi bir rol oynar. Ülke olarak genel düzeyde güneşin hâkim olduğu bir coğrafyada yaşıyoruz. Bu da güneş paneli kullanımı açısından bizim şanslı olduğumuzu gösterir. Güneş paneli sistemleri daha önceleri uzay çalışmalarında kullanılsa da son zamanlarda her alanda tercih edilmektedir. Teknik açıdan güneş paneli silikon hücreler aracılığıyla faaliyete geçer. Bu hücreler ışınların elektrik enerjisine dönüşmesinde başrol oynar. Güneş panellerini seri veya paralel biçimlerde bağlamak mümkündür. Bu sistem yaratılırken akü ve çeşitli devrelerden faydalanılır. Güneş paneli sistemi sağladığı ekonomik kazancın dışında son derece de çevreci bir sistemdir. Ayrıca güneş paneli kurulumu da son derece basit ve hızlı bir işlemdir.

5 KW Güneş Paneli Sistemi

Güneş paneli kurulumu konusunda genel anlamda bilgi vermek gerekirse şunları söyleyebiliriz. Panel kurulumu açısından çeşitli malzemelere ihtiyaç duyulur. Bunların başında güneş panelini saymamız gerekir. Öte yandan akü, şarj kontrol cihazı, solar kablo ve inverter gibi malzemeler de olmazsa olmazlar arasındadır. Güneş paneli kurulumunda ilk adım çatıya güneş panelinin yerleştirilmesidir. Bu işlem esnasında özellikle güney yönü verimlilik açısından tavsiye edilir. Rüzgâr ve benzeri dış etkilere karşı güneş paneli zarar görmeyecek şekilde sağlam monte edilmelidir. Sonrasında MC4 ve şarj kontrol cihazı arasında kablo çekilmelidir. Biri artı biri eksi olan bu kabloların bilgileri üzerine mutlaka yazılmalıdır. Özellikle 5 KW solar paketlerine yoğun bir ilgi söz konusudur.

10 KW Güneş Paneli Sistemi

İster 5, ister 10 KW güneş paneli sisteminde, monte esnasında güneş panelinden çekilen kabloların uç kısmı soyulur. Şarj kontrol cihazında gösterilen uygun yerlere monte edilir ve iyice sıkılır. Artı eksi uçları takarken artı uçlara öncelik vermeniz gerekir. Son olarak inverter üstünde belirtilen uçları aküye ait eksi ve artı kutuplara geçirin. Güneş paneli, şarj kontrol cihazı, akü ve evirici yani inverter arasındaki bu sistemle beraber güneş paneli kurulumunu bitirmiş oluyorsunuz. Bu arada 10 KW solar sistemi için yaklaşık olarak 210 m2’lik bir alan yeterli olacaktır. Web üzerinden 10 KW sistemlerin üreteceği potansiyel gücü araştırmak mümkündür. Güneş paneli kurulumu için profesyonel destek almanız önerilir. İşin uzmanları güneş paneli monte işlemini kısa sürede sizin yerinize gerçekleştirecektir.