Güneş Paneli İçin 03129880388 veya Tıklayın : Güneş Paneli

Güneş Paneli Nedir? Güneş Paneli Çeşitleri ve Fiyatları

Güneş paneli enerjisi, yenilenebilir enerji kaynaklarının başında yer alan bir ısı ve ışık kaynağıdır. Dünya’ya ulaşan enerji miktarının, kullandığımız enerjiden 10 bin kat daha fazlası olduğu da düşünüldüğünde, Güneş Paneli ihtiyaç duyduğumuz enerjiyi fazlasıyla karşılayabilecek potansiyele sahiptir. Bu sebeple dünyamıza ulaşan enerjiyi mümkün oldukça verimli bir şekilde enerjiye çevirmemiz gerekmektedir.


Güneş Paneli Nedir?

Güneş paneli, üzerinde bulunan güneş (solar) hücreleri sayesinde kendisine ulaşan güneş ışınlarını emerek bunun elektrik enerjisine çevrilmesini sağlamaktadır. Kendisine ulaşan güneş ışınlarını elektrik enerjisine çevirmedeki başarısı, güneş panelinin verimini belirtmektedir. Solar panel olarak da bilinen paneller, güneş ışınlarını elektrik enerjisine çevirdiği oranda verimlidir ve çevreyi kirletmediği için çevre dostudur.

Güneş Paneli Çeşitleri

Günümüzde iki farklı güneş paneli çeşitleri bulunmaktadır ve bunlar, üzerinde yer alan güneş hücrelerinin çeşidine göre ayrılmaktadır. Polikristal solar hücre yapılı ve Monokristal solar hücre yapılı olarak bilinen bu panellerden günümüzde en çok kullanılan polikristal solar hücre yapılı güneş panelidir. Monokristal solar hücre yapılı olan paneller, polikristal solar hücre yapılı olanlara oranla daha verimlidir fakat maliyet olarak daha yüksektir. Bu sebeple polikristal solar hücre yapılı olanların üretimi daha fazladır ve daha çok tercih edilmektedir.

Güneş Paneli Kullanım Alanları Nelerdir?

Enerji tasarrufu sağlayarak ülke ekonomisine de katkı sağlayan paneller, daha çok elektrik şebekesinin olmadığı bölgelere uygulanmaktadır. Özellikle şehir dışı alanlarda yer alan tarımsal bölgelerde kurularak tarım sulama gibi işlemlerin gerçekleştirilmesini sağlayacak elektriği üretmektedir. Ayrıca güneş paneli kullanılarak su ısıtma konusunda da ciddi anlamda tasarruf sağlanmaktadır. Ev ve ofislerde yer alan cihazların çalışması için gerekli elektriği sağlayabilen güneş panelleri; deniz fenerleri, dağ evleri ve orman gözlem alanları gibi yerlerde de kullanılmaktadır. Ayrıca günümüzde yaygınlaşan hobi bahçelerinde, villalarda, yazlık evlerde, bahçe aydınlatmasında, trafik lambalarında ve sokak lambalarında da kullanılmaktadır.

Güneş Paneli Fiyatları

Güneş paneli fiyatları, marka ve verimlilik gibi kriterlere göre farklılık göstermektedir. Piyasada çok fazla sayıda ürün çeşitliğinin de bulunması, fiyatlar konusunda geniş bir aralığın oluşmasına sebep olmaktadır. Bu sebeple uygun fiyata verimliliği yüksek bir panel almak için panellerin verimliliğine ve malzeme kalitesine bakmak gerekmektedir. Bu sayede daha uzun ömürlü bir güneş paneli sahibi olunurken ayrıca güneş ışınlarından da daha fazla enerji üretilmesi sağlanır.