Güneş paneli ile elektrik üretimi sağlayabilirsiniz. Güneş paneli nedir? ne işe yarar? fiyatları nelerdir? bu soruların cevabını sayfamızdaki yazımızda bulabilirsiniz.

Güneş Paneli Nedir? Ne İşe Yarar?

Güneş dünyamızı aydınlatan, ısı enerjisi sağlayan ve dünyamızdaki yaşamın sürdürülmesini sağlayan en büyük yıldızlardan bir tanesidir. Peki güneş paneli nedir? veya "güneş panelleri nedir" sorusunu cevaplayacak olursak Güneşten dünyamıza gelen güneş ışınlarını emerek elektrik enerjisi üretimi sağlayan panellere güneş paneli denir. Doğru akım enerji üreten güneş enerjisi panelleri günümüzde kullandığımız elektrik enerjisini doğal yollar sayesinde elde edebiliyoruz.


Ülkemizde 2010 yılları ile 2022 yılları arasında kurulan güneş enerjisi santralleri sayesinde dışarıya bağımlı olduğumuz elektrik alışını bir nebzede hafifletebildik. Tabiki henüz tamamını karşılayamıyoruz. İşte tamda burada güneş paneli ne işe yarar? veya "güneş panelleri ne işe yarar" sorusunun cevabını daha kolay anlayabiliriz. Güneş paneli kurulu gücümüz ne kadar artar ise ülkemizdeki enerji cari açığıda o kadar azalacak ve dış ülkelere giden milyarlarca dolar ülkemizde kalacaktır. Tek yapmamız gereken evlerimize, işyerlerimize, sokak aydınlatmalarına, devlet dairelerine yani elektriği kullandığımız heryere güneş paneli takar isek hem kendi elektriğimizi üretebilir, hemde fazlasını yurtdışına satarak para kazanabiliriz. Bu harika birşey.

10 Kw Güneş Paneli Fiyatları ve Ev İçin Güneş Paneli Sistemleri

Son yıllarda enerji bakanlığı tarafından yönetmelikler ile birlikte artık elektrik abonesi olan herkez evine, işyerine, fabrikasına, tarımsal sulama sistemlerine ve daha fazlasına 10 kw güneş paneli sistemi çatı uygulaması projesi kurarak kendi elektriğini üretmesi mümkün hale gelmiştir. Bu sayede ev için güneş paneli sistemleri yaygınlaşmaya başlamış ve ülkemizde üretilen solar paneller hızla kurulmaya başlanmıştır. Sizlere bu konuda hizmet veren gunesdukkan.com firması ankarada güneş paneli sistemleri satışı, kurulumu ve teknik servis hizmeti sağlamaktadır. Dilerseniz GunesDukkan.com e ticaret sitesine giriş yaparak 10 kw güneş paneli fiyatlarını görebilir ve detaylı olarak bilgi alabilirsiniz. Ortalama söyleyecek olur isek 10 kw çatı uygulaması 12.000$ ile 15.000$ arasında fiyatları değişkenlik gösterebilmektedir.


Ev Tipi Güneş Enerjisi Fiyatları Ne Kadardır?

Eğerki şebekeden uzak elektrik aboneliğinin olmadığı bir yerde bir hobi bahçeniz veya müstakil eviniz var ise sizlere şebeke bağlantısız solar jel akülü ev tipi güneş enerjisi sistemlerini önerebiliriz. Burada kullanılan malzemeler ise güneş panelleri, solar jel aküler, inverterler, şarj kontrol cihazları, gerekli kablo ve konnektörlerdir. Güneş enerjisi ne işe yarar, güneş paneli ne işe yarar sorularının cevabı da bu şekildedir. Bunların hepsini takım halinde aldığımızda ise ev tipi güneş enerjisi fiyatları 1.000 TL ile 150.000 TL arasında farklılıklar gösterebilmektedir. Tabiki bu paketler belirlenirken öncelikle ne kullanacağınızı bilmenizde fayda var. Buzdolabının yanında su pompası olacak mı? yoksa sadece televizyonmu seyredeceksiniz bu gibi kullanacağınız elektrikli aletleri belirledikten sonra ev tipi güneş enerjisi fiyatları da ona göre şekil alacaktır.