Dünyamızı kirleten ve büyük savaşlara neden olan fosil yakıtlar bitmeye mahkum olduğunu farkeden bilim adamları ve büyük devletler fosil yakıtların yerini sonsuza kadar bitirebilecek bir buluşa imza attılar ve 1970 li yıllardan sonra güneş paneli teknolojisini geliştirdiler. Bu gelişim ile birlikte aslında fosil yakıtların yerini alacağı ozamanlardan itibaren belli olmaya başlamıştı. Güneş panellerinin üretimi fazlalaştı ve yaygınlaşmaya başladıkça Artık günümüzde kullandığımız Elektrik güneş enerjisinde n üretilmeye başlanmış ve yeşil enerji olarak doğaya hiç bir zarar vermeden elektrik üretmesi sağlanmaya başlandı. Son yıllarda ülkemizdede oldukça yaygınlaşan güneş enerjisi sistemleri ile hobi bahçesinden yayla evlerine, enerji santrallerinden tarımsal sulamaya kadar güneş enerjisi 2017 yılında bir patlama yaşamış ve herkezce bilinmektedir. Bu yaygınlaşma sayesinde ülkemizde üretilen güneş panellerine yönelik talep arttıkça fiyatlarda düşmeye başlamıştır. Önümüzdeki yıllarda dahada fazla yaygınlaşacağını düşündüğümüz güneş enerji sistemleri ile elektrik üretimi ülkemizin enerjideki dışa bağımlılığınıda büyük ölçüde azaltacak hatta ülkemizi Dünyadaki enerji üssü olmaya hazırlayacaktır.  

 

 

Güneş Enerjisinden Elektrik Üretimi

Güneş panelleri sayesinde gerçekleşen güneş enerjisinden elektrik üretimi fotovoltaik yapıda olan ve hücrelerden oluşan güneş panelleri sayesinde gerçekleşmektedir. Ancak güneş panelleri tek başına sadece doğru akım elektrik üretebilirler oysaki günümüzde kullanılan elektrik enerjisi Alternatif akımdır. Güneş panellerinin üretmiş olduğu doğru akım enerjisini Alternatif akım enerjisine çeviren inverterler 220 V ve 380 V akım vererek Yeşil enerjiye katkı sağlar ve bu sayede hem üretmiş olduğumuz elektriği şebekeye verebilir hemde depolayabiliriz. Güneş panellerinin adetleri ve boyutları çoğaldıkça üretmiş olduğu elektrik de çoğalır.  

 

Güneş Enerjisi Potansiyelimiz 

Türkiye olarak 4 mevsim yaşadığımız ülkemizde Güneş Enerjisi potansiyelimizde dünyada ilk sıralarda yer almaktadır. Ülkemiz her açıdan zengin olmasının yanı sıra güneş enerjisi potansiyelindede ilk sıralarda yer alması gelecek yüzyılda bulunmaz bir nimettir. Dünya yeşil enerji kaynaklarına doğru yatırımlar yaparken ülkemizdede güneş enerji sistemlerinin çoğalması ve dahada fazla yaygınlaşması için var gücü ile çalışan Aktürk enerji Bahçenizde, çatınızda, evinizde, işyerinizde ve heryerde elekteik üretmenizi sağlar. 

Aktürk Enerji Güneş Enerjisi Sistemleri 

Aktürk enerji güneş enerji sistemlerini dilerseniz hazır solar paketlerimizden seçebilir veya kendi solar paketinizi tasarlayabilirsiniz. Ayrıca Aktürk Enerji sizlere peofesyonel sistemler tasarlayarak projenizi başından sonuna takip eder ve sonlandırır. Üstelik fiyatlarıda çok uygun olmakla beraber satmış olduğu ürünler nerdeyse Hepsi Yerli üretimdir. Bu sayede milli enerjiye katkıda bulunmayı hedefler. 

 

Sizde Güneş Enerjisinden Bedava Kendi Elektriğinizi Üreterek ülkemize katkı sağlayabilirsiniz.. Sağlıcakla kalın