Güneş paneli, doğal enerji kaynağımız olan güneş ışığından bedava elektrik üretmemizi sağlar. 1880 li yıllarda bilim adamları tarafından keşfedilen güneş enerjisi ile elektrik üretimi son yıllarda çin başta olmak üzere tüm dünyada varlığını ciddi anlamda arttırmaktadır. 2018 yılı sonlarına doğru ülkemizdede Monokristal PERC ve Polikristal PERC hücreli paneller üretilmeye başlanmıştır.

Güneş Panelinde Perc Teknolojisi

Güneş paneli, doğal enerji kaynağımız olan güneş ışığından bedava elektrik üretmemizi sağlar. 1880 li yıllarda bilim adamları tarafından keşfedilen güneş enerjisi ile elektrik üretimi son yıllarda çin başta olmak üzere tüm dünyada varlığını ciddi anlamda arttırmaktadır.

Fosil yakıtların dünyaya ve atmosfere verdiği zararlar, işlenme maliyetleri ve tükenecek olması güneş enerjisi ile elektrik üretimin yaygınlaşmasında önemli rol oynamıştır. Ayrıca dileyen herkez küçüklü veya büyüklü olarak kendi enerji ihtıyacını karşılayabileceği solar enerji paneli sistemini satın alarak elektrik ihtiyacını karşılayabiliyor. Son yıllarda adını heryerde duymaya başladığımız güneş panelleri farklı çeşitlere ayrılmaktadır. Bunlar monokristal perc güneş panelipolikristal perc güneş paneli ülkemizde ve dünyada yaygın olarak kullanılan maliyeti düşük elektrik üretim paneli çeşitlerinden 2 tanesidir.

Monokristal Perc Hücreli güneş paneli

2018 yılı sonuna doğru yeni çıkan monokristal perc hücreli güneş paneli ile aynı uzunluk ve genişlikte daha fazla elektrik enerjisi üretimi sağlanabilmektedir. Bulutlu havalarda bile elektrik üretimini en üst seviyede tutan monokristal elektrik enerjisi paneli ile yaz ve kış aylarında rahatlıkla enerjimizi karşılayabiliriz. Fiyatları polikristal güneş panelleri ile hemen hemen aynı fiyatlara kadar gerilemiştir.

Polikristal Perc hücreli güneş paneli

Aynı şekilde polikristal perc hücreli güneş panelleride daha verimli hale getirilerek eski ölçüsünde daha fazla enerji üretimi yapabilmektedir. Örneğin daha önceki yıllarda 94 cm genişlik, 1,64 cm uzunluktaki bir elektrik üretim paneli 250 watt gücünde doğru akım üretirken şimdiki teknolojide aynı ölçüdeki paneller 315 watt gücüne kadar elektrik enerjisi üretebilmektedir.


Güneş Paneli için en Doğru Adres : GunesDukkan.com

İnternet üzerinden veya bölgenizdeki güneş enerjisi paneli satan kişilerden panel almadan önce e ticaret sitemize göz atmanızı önemle rica ederiz. Üreticiden direk tüketiciye ankara güneş paneli hizmeti sunan ve en ucuz solar panel çeşitlerinide gene sayfamızda bularak rahatlık ile satın alabilir ve kontrol ederek kullanımını sağlayabilirsiniz.