Güneş Panelleri Ve Kullanılan Aküler

Yenilenebilir enerji sistemleri ve çeşitli akü üretim teknolojisi yılar içinde büyük ölçüde gelişti, ancak eski akülerin yapacaklarını düşündüğünüzde konu üzerinde endişelenmemeniz gerekir.   Güneş panelleri ve kullanılan aküler farklı sistemler farklı akü kapasiteleri, yetenekleri, tipleri ve miktarları gerektirir. En ekonomik tarz kurşun akülerle çalışmaya devam etmek isteyebilirsiniz, ancak bu türlerin uygun su seviyelerini korumak için düzenli olarak bakıma ihtiyaç duyacaklarından emin olun. Bir akü sistemini düzenli olarak kullanımda tutmak konusunda problem yaşayabilirsiniz. Belki de bakım gerektirmeyen ve asla sulanmaması gereken sızdırmaz akülerle devam etmeyi daha kullanışlı buluyorsunuz. Böylece su basmalı akülerde olduğu gibi aşındırıcı dumanlar içeren kaza potansiyelini ortadan kaldırmayı tercih ediyor olabilirsiniz.

Su Basmalı Akü

 Islak akü olarak da adlandırılan su basması aküler, solar PV endüstrisinde en sık kullanılan pillerdir. Su basmalı aküler geniş bir uygulama alanına güç sağlamak için birçok endüstri tarafından kullanılır.

Yapımında kurşun levhalar, levha ayırıcılar ve bir sülfürik asit elektrolit sıvısı kullanılan bu tip aküler mühürlenmez ve bu nedenle gazları direk olarak çevreye tahliye ederler. Su basması aküler, uygun seviyede su içerdiklerinden emin olunması için düzenli bakım gerektirirler. Düzgün bir şekilde bakımları yapıldığında su basmalı aküler şarj edilerek uzun süre kullanılabilir. Korozyon ve arızalar bu şekilde önlenebilir.

AGM Aküleri

Absorbe Mat Cam ya da AGM aküler askeri alanda kullanılmaz. Ticari kullanım için Concorde Pil tarafından 1980 yılında geliştirilen mühürlü bir akü sistemidir. AGM sızdırmaz akülerde levhalar arasında ince fiberglas mat plakalar kullanılır. Bu plakalar arasında bulunan söz konuş elyaf, kullanılan asidi emer ve asit ile levha arasında korozyon olmadan hızlı bir reaksiyon oluşumuna neden olurlar. Bu dahili konstrüksiyonun yanı sıra, AGM solar jel aküler, piller boşaltma ve şarj sırasında diğer akü tiplerine oranla daha yüksek amperler sağlayabilir

İhtiyacınız olan akü türünü ve miktarını bilmiyorsanız lütfen iletişim numaramızdan bize ulaşınız. Her tür sorularınızda yanınızda olmaktan mutluluk duyuyoruz. Neye ihtiyacınız olduğundan zaten eminseniz lütfen gerekli tüm kablolar da dahil olmak üzere 12v, 24v, 48 v’ luk yenilenebilir enerji sistemi akülerimizden seçim yapınız