Hibrit solar sistemler güneş paneli, hibrit inverter ve lityum batarya teknolojisinin buluşması ile birlikte yeni nesil akıllı solar sistemler olarak bilinmektedir. Bu sistemler sayesinde güneş paneli gündüz elektrik üreterek tüketiminize karşılar. Fazla üretilen enerji dilerseniz lityum bataryalara depolanır veya dilerseniz şebekeye iletilerek gelir elde etmenizi sağlar. Peki yeni olan bu solar sistem ile alakalı ne kadar bilgi sahibisiniz? Lityum bataryaların ömrü nedir? Hibrit solar sistemlerde maliyet ve kar analizi nasıl yapılır şimdi beraber onlara bakalım.

Hibrit Güneş Paneli Paketleri Özellikleri Neler

Hibrit güneş paneli paketleri özellikleri arasında en önemlisi hem enerjinizi depolayabilir hem de fazlasını şebekeye satarak gelir elde edebilirsiniz. Elektrik kesintilerinden etkilenmez enerjinizi kullanmaya devam edersiniz. En iyi özelliği ise lityum iyon bataryalar sayesinde uzun yıllar boyunca sorunsuz şekilde sistemi kullanmaya devam edebilirsiniz. Herhangi bir bakım gerektirmeyen lityum bataryalar sorunsuz şekilde 15 yılı aşkın süre çalışabilir.

Hibrit solar paket sistem içerisinde kullanılan malzemelerin en önemlisi hibrit inverterlerdir. Bu inverterler sayesinde güneş panelinden gelen enerjinin nereye gönderileceğini, hangi saatler arasında bataryalarınızdaki enerjiyi kullanacağınızı ve şebekeye hangi saatler arasında elektrik satacağınızı uygulama üzerinden belirleyebilirsiniz.

Hibrit Solar Sistem Fiyatları

Hibrit solar sistem fiyatları başlangıçta sizlere biraz yüksek gelmiş olsada ilerleyen süreçte amorti süresine baktığınızda sizlerin cebine ekstra fayda sağlar. Dilediğiniz yere kurabilir ve aynı gün elektrik enerjisi kullanabilirsiniz. Aktürk enerji olarak üzerin çalıştığımız güneş + rüzgar full hibrit sistemler sayesinde aynı anda güneşten ve rüzgardan elektrik üretebilir, enerjinizi depolayabilir ve fazlasını şebekeye satarak gelir elde edebilirsiniz. Hibrit paket sistemlerde 10 kw, 15 kw, 20 kw, 50 kw ve 100 kw lityum bataryalı paketlerimiz bulunmaktadır. Bu sistemler ile aşağıdaki cihazları rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Full Hibrit Paketler İle Çalıştırabileceğiniz Cihazlar

Güneş paneli, rüzgar türbini, hibrit inverter ve lityum bataryadan oluşan full hibrit paketler Türkiye’de ilk olarak Aktürk Enerji tarafından tasarlanmış ve uygulanmıştır. Bu paket sistemler ile aşağıdaki cihazlarınızı rahatlıkla çalıştırabilirsiniz.

Buzdolabı, çamaşır makinesi, ısı pompası, havuz hidrofor pompaları, fan coiller, elektrikli kombi, elektrikli araç şarj istasyonu, fırın ve evinizde kullanabileceğiniz aklınıza gelen tüm cihazları hibrit solar paket sistemler ile kullanabilirsiniz.