İnverterler

Doğru akım elektrik enerjisini, alternatif akım elektrik enerjisine çeviren inverterler güneş paneli kullanımında en önemli parçalarından birisidir. Farklı çeşitlerde  inverterler bulunmaktadır. Bu yazımızda biraz onlar hakkında bilgi vermek istiyoruz.

İnverter Nedir?

İnverter, Türkçe kullanımıyla çevirici olarak da adlandırılır. Bir inverter doğru akım (DC) elektriğini alternatif akım (AC) elektriğine çevirebilen elektronik bir cihaz olarak tanımlanabilir.

İnverter Çalışma Prensibi

İnverterler herhangi bir AC’ı mesken veya özel güneş enerjisi sisteminin bir parçası olarak kullanılmak amacıyla doğrudan çevirmek için kullanılır. Bir inverter bir güneş paneli üzerinden veya solar paletler üzerinden gelen doğru akım (DC) gücünü, alternatif akım elektrikle çalışan cihazları çalıştırmak için kullanılabilen AC akımına dönüştürür. Ayrıca güneş enerjisi üreten santrallerde de inverterler kullanılır.

Piyasaya Sunulan İnverteler

Tipik bir inverter, güç taleplerini karşılayabilecek kararlı bir DC güç kaynağı gerektirir. Piyasada satılan iki ana inverter tipi vardır. Modifiye sinüs dalgası ve sinüs dalgası.

Bir güneş enerjisi çevirici, watt veya KW cinsinden ifade edilen güç değerine sahiptir. Bu sürücünün çalıştıracağı cihaz için kullanılabileceği güç miktarıdır. Küçük ticari inverterler, duvar prizlerinden gelen gücü tipik olarak 150 ila 3000 watt aralığında çevirebilecek şekilde tasarlanmıştır.

Grid Tie İnverterler

Grid tie inverterler güneş enerjisi formundaki elektriği, ana enerji şebekesi olarak da bilinen elektrik enerjisi dağıtım sistemine yönlendirir. Bir güneş invertörü bunun dışında ayrı bir batarya bankasına bağlanabilir ve bir şebekeden bağımsız olarak, güneş enerjisi sistemi tarafından kullanılabilir. Solar invertörler, fotovoltaik dizilerle kullanım için uyarlanmıştır. Maksimum güç noktası takibi gibi özel fonksiyonlara sahiptirler. Bazı grid tie güneş panelleri, doğrudan bir güneş panelinden gelen doğru akımı, elektrik şebekesi kullanımı için alternatif akıma dönüştürmek amacıyla panele yerleştirilmiş bir mikro inverter ile birlikte gelir.

İnverter Satışlarımız

Sitemizde güneş enerjisi pazarı ile ilgili çeşitli ihtiyaçlara cevap vermek için çok çeşitli ve kaliteli güneş enerjisinden DC’ den AC’ ye çevrim yapan güç inverterlerini satışa sunuyoruz. Hangi tip invertere ihtiyacınız olacağını kestiremiyorsanız lütfen iletişim bilgilerimizden bize ulaşın. Mesai saatleri dışında ise telefon numaranızı bırakın. Mümkün olan en kısa sürede size geri döneceğimizden emin olabilirsiniz.