Müstakil ev için güneş paneli sistemleri sayesinde bir evin tüm elektrik ihtiyacını karşılayabilirsiniz. Güneşten üretilen elektrik sayesinde evinizdeki elektrikli cihazlar dışında ısıtmayıda elektrikli kombi ile masrafsız şekilde sağlamanız mümkün. Hatta elektrikli aracınız varsa onuda eve güneş paneli kurma fikriyle şarj edebilirsiniz. Şimdi sizlere müstakil ev için güneş paneli sistemi nasıl kurulur? Müstakil ev için güneş paneli fiyatları ne kadar? Bir evin elektrik ihtiyacını karşılayacak güneş panelini nasıl seçersiniz bunlardan bahsedeceğim.

Müstakil Ev İçin Güneş Paneli Hesaplaması

Öncelikle müstakil ev için güneş paneli hesaplaması yaparken elektrik aboneliğiniz var ise sözleşme gücünüze bakmanız gerekmektedir. Faturanızda sözleşme gücü ismi ile yazmaktadır. Örneğin Sözleşme gücü = 10 kw olarak yazabilir. Eğer eve güneş paneli kurmak istiyor ve elektrik aboneliğiniz yok ise o zaman kullandığınız elektrikli cihazların bir listesini çıkartmanız gerekiyor. Yukarıdaki işlemleri yaptıysanız sizlere aşağıdaki 2 örnekte 2 farklı sisteminde müstakil ev için güneş paneli hesaplamasını yapacağım.

Örnek 1: Elektrik aboneliği olan müstakil ev için güneş enerjisi sistemi;

Şebeke elektriğiniz var ve aylık 3.000 TL fatura ödüyorsunuz. Günlük tüketiminiz 40 kW olarak faturanızda yazıyor ve aylık 1200 kW elektrik tüketimi yapıyorsunuz. Evinizin inşaat ruhsatı, tapusu ve projeleri mevcutsa çatınıza güneş paneli sistemi kurabilir ve evinizdeki elektrik ihtiyacını karşılayabilirsiniz. Ancak bakmamız gereken en önemli şey ise faturanızda yazan ‘’ Sözleşme Gücü ’’ olmalıdır. Çünkü çatınızda yeriniz müsait ve tüm şartları karşılıyor olsanız bile sözleşme gücü kadar çatınıza şebeke bağlantılı güneş paneli sistemi kurabilirsiniz.

Ortalama bir hesaplama yapmak istiyorsanız günlük tüketimi bulunduğunuz bölgenin güneşlenme saatine bölebilirsiniz. Örneğin ankara için yaz kış ortalama 4,5 saat ile hesaplayabilirsiniz. Yani 40 kW günlük tüketimi olan müstakil bir ev için güneş paneli sistemini 10 kw olarak kurarsanız elektrik faturası derdinden kurtulmuş olursunuz.

Örnek 2: Elektrik aboneliği olmayan müstakil ev için güneş enerjisi sistemi;

Eğer elektrik aboneliğiniz yok ve hiçbir şekilde elektrik alamıyorsanız o halde bir kağıt ve kalem alarak evinizde kullandığınız tüm elektrik cihazları ve kaç saat kullanacağınızı yazmanız gerekiyor. Bu işlem bittikten sonra size özel olarak tasarlanmış solar paket sistemlerimize bakabilir veya bizi arayabilir takım arkadaşlarımızdan detaylı bilgi ve destek alabilirsiniz.

Müstakil Ev İçin Güneş Paneli Fiyatları

Yukarıda bir evin elektrik ihtiyacını karşılayacak güneş paneli hesabını yaptıktan sonra şimdi artık müstakil ev için güneş paneli fiyatları kısmına geçebiliriz. Yapmış olduğumuz hesaplamalar doğrultusunda eğer elektrik aboneliği olan bir yere güneş paneli sistemi kuracaksanız ortalama olarak kWe( Kilowatt ) fiyatını 1000 Dolar olarak baz alabilirsiniz. Şebeke elektriği yok ise akülü bir sistem almanız gerekecektir. Ortalama olarak akülü sistemin kw maliyeti 1500 dolar civarında gezmektedir. Tabi burda maliyeti etkileyen noktalar arasında ise aşağıdaki maddelere dikkat etmeniz gerekir.

  • Kuracağınız güneş paneli marka ve modeli fiyatı doğrudan etkilemektedir,
  • İnverterin kw gücü ve markası fiyatı doğrudan etkiler,
  • Kurulacak olan ges panosu içerisindeki şalterler ve markaları fiyatı doğrudan etkiler,
  • Kullanacağınız montaj sistemi, solar kablo ve topraklama malzemelerinin kalitesi fiyatı doğrudan etkiler.
  • Yukarıdaki listede belirtilen tüm maddeler müstakil ev için güneş paneli fiyatlarını doğrudan etkilemektedir. Fiyat bu oranda düşebilir veya yükselebilir. Akülü sistemler içinde aynı şekilde yukarıdaki uyarılara dikkat etmeniz bir ev için güneş paneli maliyetini direk olarak etkilemektedir.

Müstakil Ev İçin Güneş Paneli Sistemi İle Masrafsız Yaşayın

Müstakil ev için güneş paneli sistemi kurduğunuzda şebekeden tamamen bağımsız hale gelebilir ve masrafsız yaşayabilirsiniz. Güneş paneli üretmiş olduğu enerjiyi önce evdeki cihazlara kullandırır, fazla üretmiş olduğu enerjiyi ise şebekeye basarak satmanıza yardımcı olur. Evinizdeki lamba, buzdolabı, çamaşır makinesi, bulaşık makinesi, kettle, elektrikli süpürge, fırın ve aklınıza gelebilecek elektrikle çalışan tüm cihazlarınızı çatınıza kuracağınız güneş paneli sistemi ile karşılayabilirsiniz.

Eviniz için kuracağınız güneş paneli sistemi sadece bu cihazları çalıştırmaz. Evinizde ısıtmayı sağladığınız doğalgaz kombisi yerine elektrikli kombi takarsanız güneş enerjisi ile evinizdeki ısıtmayı da güneşten karşılayabilirsiniz. Ayrıca elektrikli aracınız var ise e şarj cihazları sayesinde elektrikli aracınızıda güneş paneli ile karşılamanız mümkün hale gelmektedir.

Bağımsız ve masrafsız yaşamak için müstakil bir eviniz var ise çatınıza güneş paneli kurun! Hem bedava yaşayın hem de çevreye ve dünyamıza fayda sağlayın.