Şebekeden bağımsız bir güneş enerjisi sistemi, güneş ışığından enerji toplar ve ana elektrik şebekesinin erişemeyeceği bir yapıda kullanmak için bir aküde saklar. Elektriksel bir DC akımı oluşturmak için güneş paneli kullanılarak, bu akım daha sonra uygun şarj sağlayan ve aşırı şarjı önleyen ve şarjı depolayan akünün,  tepe noktada kalmasını sağlayan bir güneş şarjı denetleyicisi üzerinden yönlendirilir. Akım daha sonra depolanarak, kullanılması için akü bataryasına iletilir.

Şebekeden bağımsız güneş enerjisi tesisatlarını çoğunda, akım ana aküden DC’ den AC’ ye bir solar inverter yardımıyla çekilir. AC akımı daha sonra ev aletlerini çalıştırmak için kullanılır ve iyi bir enerji kullanım planı ile birlikte şebekeden uzak bir ev ya da bir başka yapının gereksinimleri için güç kaynağı haline gelebilir.

Şebekeye Bağlı Olmayan Sistem Seçerken Önemli Noktalar

Bu sistemi kullanmanız sırasında en önemli konu güvenliktir Tüm kaynaklar ve devreler gereken şekilde sigortalar kesiciler veya bağlantı kesiciler ile donatılmıştır. İkinci önemli kriter ise güvenirliktir. Biz firma olarak marka bileşenleriyle birlikte sadece en iyi ekipmanları kullanırız. Üçüncü önemli konu da  kurulum kolaylığıdır. Sistemlerimizin kurulumu gerçekten çok pratik ve kolaydır.

Direk Montajlı Endüstriyel Güneş Kitleri

Şebekesiz güneş enerji sistemlerinden biri olan direğe monte edilen güneş enerjisi sistemleri, yeterli derecede sağlam tasarlanmış bir beton temel kullanılarak zemine yerleştirilir. Bu direğin üstüne veya yanlarına monte edilmiş bir dizi güneş paneli bulunur. Bu endüstriyel sınıf güneş kitlerinin gücü 10 watt ile 375 watt arasında değişir. Bu sistem çeşitli uzun vadeli performans garantisi taşıyan dayanıklı, yüksek kaliteli bileşenlere sahiptir.

Bu direğe monte edilen güneş enerjisi kitleri, bilimsel devlet ve askeri uzaktan algılama sistemleri, Telekom, trafik sinyalizasyonu ve kontrolü petrol ve gaz akışı izleme ve telemetri gibi uygulamalarda kullanmak için uzaktan güç gereksinimleriniz konusunda mükemmel bir çözümdür. Direk montaj kitleri dünyanın dört bir yanındaki boru hatlarında akış izleme ve telemetriyi destekleyen kitlerle petrol ve gaz endüstrisinde oldukça popüler bir şekilde kullanılır.